Sport

zg

Počinje obnova Doma sportova

Počinje obnova Doma sportova
Promo

Radovi na obnovi Doma sportova, koji zbog dugogodišnjeg neulaganja i velikih oštećenja u potresu zahtijeva cjelovitu rekonstrukciju, započet će u petak a sredstva za obnovu u cijelosti su osigurana iz gradskog proračuna, izvijestili su u srijedu iz Gradske uprave.

"Izuzetno nam je važno obnoviti Dom sportova kao ključnu sportsku infrastrukturu Grada Zagreba, za koji sredstva u potpunosti osiguravamo iz gradskog proračuna. Obnova zgrade izgrađene sedamdesetih godina prošlog stoljeća bit će vrlo složena, jer je u potresu pretrpjela teška konstrukcijska i druga oštećenja“, kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Prva faza rekonstrukcije i sanacije Doma sportova obuhvaća sanaciju dvorana 1, 3 i 4 te uklanjanje postojeće krovne konstrukcije koja ne zadovoljava uvjete mehaničke otpornosti i stabilnosti, ojačanje potrebnih greda i stupova, izvedba nove čelične krovne konstrukcije i novi pokrov. Ugovorena vrijednost radova je oko 30 milijuna eura s rokom izvođenja od 18 mjeseci.

Za drugu fazu radova, koja se odnosi na rekonstrukciju dvorane 2, izrađeni su glavni projekti i ishođena je građevinska dozvola. U tijeku je izrada izvedbenog projekta i troškovnika radova, nakon čega može pokrenuti javna nabava za izvođača radova. Procijenjena vrijednost radova na drugoj fazi je 6 milijuna eura, uz rok izvođenja radova od 6 mjeseci. U trećoj fazi predviđa se kompletna energetska obnova zgrade kao i cjelovito uređenje interijera.

Tomašević kaže kako Grad Zagreb ulaže ogromna sredstva u razvoj i unapređenje sportske infrastrukture na području grada, a obnova Doma sportova jedan je od strateških projekata.


Reci što misliš!