Sport

Atletika

U SC Višnjik održan prvi Atletski 1on1 kamp u Zadru

U SC Višnjik održan prvi Atletski 1on1 kamp u Zadru

Uspješno je završen Atletski 1on1 kamp koji se po prvi put održao u Zadru na terenima SC Višnjik u periodu od 24. do 30. lipnja 2024.

Cijeli program sedmodnevnog kampa je vodio i organizirao vrhunski atletski trener Bojan Marinović zajedno sa svojom pomoćnicom, atletičarkom Magdalenom Lacić.

U kampu je sudjelovalo ukupno 17 djece iz Splita, Zadra i okolice. Sudionici su bili podijeljeni u dvije grupe što je trenerima omogućilo individualni pristup svakom polazniku i kvalitetnu realizaciju zadanih ciljeva.

Djeca su bila različitih uzrasta i fizičkih sposobnosti - od apsolutnih početnika, onih koji su tek nedavno započeli svoje prve atletske korake, pa do već aktivnih atletičara - uglavnom skakača u vis i u dalj. Jedan od benefita kampa je i što su treneri atletičara dobili upute kako kvalitetno nastaviti raditi s djecom.

- Svi polaznici su iznenađujuće dobro reagirali na postavljene zadatke i ostvarili značajan napredak tijekom ovih sedam dana. Ima jako puno talentirane djece, treba nastaviti kvalitetno raditi s njima - komentirao je trener Bojan.

- Na treninzima smo najviše radili na tehnici trčanja prepona, tehnici skoka u vis i skoka u dalj, a najveću pažnju posvetili smo vježbama koje doprinose poboljšanju tehnike trčanja, jer je to osnovni preduvjet za uspjeh u bilo kojoj atletskoj disciplini. Osim treninga, atletičari su imali priliku prisustvovati interaktivnom predavanju o zdravoj prehrani, koje je održala ekipa iz Cromarisa, dodao je Marinović.

- Iako je poziv za sudjelovanje na kampu bio upućen svim atletskim klubovima, atletski klub Fortius iz Zadra jedini je prepoznao vrijednost ovog projekta. Na tome zahvaljujemo treneru Ediju Stipiću i cijeloj ekipi iz navedenog kluba.

AK Fortius konstantno radi na unapređenju kvalitete  trenažnog procesa i vjerujemo da je ovaj kamp bio od koristi u njihovom daljnjem radu. Veselimo se budućoj suradnji u Zadru. Sljedeći kamp napraviti ćemo u rujnu ove godine, a uskoro ćemo objaviti termin i lokaciju.

Ovim putem željeli bismo se zahvaliti upravi ŠRC Višnjik, kao i našim ovogodišnjim donatorima i partnerima bez kojih naš projekt ne bi bio moguć: A-Yachts, Cromaris, Electro Yacht Servis (EYS) i Mikrez d.o.o. - zaključio je Marinović.


Reci što misliš!