Sport

Sportski ribolov

Tamara Čavrag osvojila 4. mjesto na Međužupanijsjkom prvenstvu i osigurala nastup na državnom u Puli

Tamara Čavrag osvojila 4. mjesto na Međužupanijsjkom prvenstvu i osigurala nastup na državnom u Puli
Kažimir Škrbić

Zapažen nastup ŠRD Vira na Međužupanijskom prvenstvu U-16 u Zadru, a nastupilo je dvoje ribolovaca u ribolovu štapom s obale u konkurenciji 48 najboljih u Hrvatskoj.

Tamara Čavrag iz ŠRD Vir osvojila je sjajno četvrto mjesto na Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s obale u kategoriji U-16, dok je Nadir Omerović na istom natjecanju osvojio 40. mjesto u konkurenciji 48 najboljih ribolovaca u Hrvatskoj.

Natjecanje je održano proteklog vikenda u Gaženici u Zadru i bilo je kvalifikacijsko za Državno prvenstvo koje će se za dva tjedna održati u Puli, a Čavrag je kao četvrtoplasirana osigurala izravan plasman.

- Zadovoljni smo nastupom naših natjecatelja i činjenicom da ćemo u Puli na Državnom prvenstvu imati predstavnika – kazali su nakon dvodnevnog natjecanja klupska predsjednica Elizabeta Fumić i tajnik virskog ŠRD-a Igor Marić. Za Čavrag ovo neće biti prvo Državnom prvenstvo u kategoriji U-16 na kojemu će nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, ali je četvrto mjesto na Međužupanijskom prvenstvu njezin najveći pojedinačni uspjeh.

Ranije je Tamara osvojila zlatnu medalju na Državnom prvenstvu u kategoriji U-16 u paru s Rokom Begonjom i srebro na Međužupanijskom, dok je na Županijskom prvenstvu u Zadru koje je prethodilo ovom natjecanju, osvojila pojedinačnu broncu i zlato u paru s Omerovićem. Čavrag i Omerović su u paru zauzeli 9. mjesto.

Čavrag i Nadir Omerović 9. u poretku parova

Čavrag je do ukupno četvrtog mjesta došla drugim najboljim ulovom u subotu te 16. mjestom na natjecanju u nedjelju, što joj je donijelo 18 plasmanskih bodova, odnosno samo jedan više od brončanog Stipe Banića iz zadarskog Zubaca. Pobjedu je odnio Nikola Kosić iz Lovrate s Krka, dok je srebro pripalo Petru Pobaru iz Ičića.

Tamara je bila najuspješnija ženska natjecateljica i jedina među 10 najboljih na Međužupanijskom prvenstvu, jer je sljedeća po plasmanu Nina Gavrić iz riječke Kantride zauzela 11. mjesto.

Čavrag je u subotu ulovila 1.110 grama ribe za pobjedu u sektoru i 2. mjesto u ukupnom poretku na subotnjem natjecanju, dok je drugog dana uhvatila 457 grama ribe, što je bilo dovoljno tek za drugo mjesto u sektoru (iza Patrika Uhača iz lovranskog Zubaca) i 16. rezultat nedjeljnog natjecanja. Omerović je prvog dana s ulovom ribe od 201. grama zauzeo 41. mjesto, a drugog dana 34. mjesto s ukupnim ulovom 92 grama ribe.


Reci što misliš!