Sport

Košarka, ABA Superkup

Trener Budućnosti Mijović: Bit će to teška i zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena

Trener Budućnosti Mijović: Bit će to teška i zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena
Budućnost VOLI/ Filip Roganović

Danas započinje ABA Superkup u Podgorici na kojem će nastupiti osam najboljih momčadi iz prošle sezone (osim Crvene Zvezde koja je otkazala nastup).

Košarkaši Zadra večeras u 18 sati igrat će treću utakmicu turnira u kojoj su formalni domaćini momčadi Budućnosti VOLI. Prije njih u podne turnir će otvoriti Cedevita Olimpija i Igokea, u 15 susrest će se Partizan i Mega MIS a četvrtfinalne mečeve zaključit će u 21 sat FMP I SC Derby.

Budućnost je od prošle sezone za razliku od Zadra gotovo kompletno promijenila momčad, ostala su četvorica (Jagodić Kuridža, Reynolds, Ilić i Popović) a došlo je čak devet novih igrača. U rosteru na početku sezone je čak sedam Amerikanaca, uz već spomenutog Reynoldsa, tu su Freeman, Jones, Magee (koji je došao iz SC Derbyja), Ross, Williams i Wright IV. 

Na klupi će ih i ove sezone predvoditi trener Petar Mijović.

"Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone koja je na pragu. Mi ovaj Superkup dočekujemo u radnom raspoloženju, sa problematikom kasnog priključivanja određenog broja igrača koji nije mali.

- S određenim ambicijama ulazimo u ovaj turnir, ali isto tako i sa namjerom da nam posluži kao priprema onog što je najvažnije, a to je da spremni dočekamo 30. rujna i prvo kolo ABA lige, kao i tri dana kasnije prvo kolo Eurokupa.

Što se Zadra tiče, za razliku od nas koji smo kompletno nova ekipa, oni su, zadržali sve nositelje igre, veoma malo su mijenjali strukturu tima. Bit će to teška i zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena i koja ima dosta kvaliteta, a koju predvodi Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve na utakmici, da damo sve od sebe, sa ambicijom da se plasiramo u polufinale." - kazao je Petar Mijović, trener Budućnosti VOLI.

Jedan od četvorice igrača koji su ostali nakon prošle sezone, veteran Marko Jagodić Kuridža:

- Generalna provjera za start sezone, sigurno je da su sve ekipe još na početku rada. Mi smo koncentrirani na prvu utakmicu, protiv Zadra, koji nije puno mijenjao ekipu. Znamo otprilike kako igraju, pripremit ćemo utakmicu što bolje možemo i imamo ambicije da se što bolje pokažemo u prvoj utakmici pred našom publikom.


Reci što misliš!