Sport

REPREZENTACIJA ODUŠEVLJENA GOSTOPRIMSTVOM

Hrvatska odbojka i Zadar vole se javno

Hrvatska odbojka i Zadar vole se javno
Iva Perinčić

Dolazak hrvatske muške odbojkaške reprezentacije u Zadar znak je da se u najsportskijem hrvatskom gradu priprema nešto veliko.

Reprezentativci su oduševljeni uvjetima koji su ih dočekali. Hrvatski odbojkaški savez ništa nije prepustio slučaju, tako da će naša reprezentacija, kao i gostujuće imati najbolje sportske uvjete. Zadranin Filip Šestan, koji je proslavio rođendan, svoje je suigrače poveo na Pozdrav Suncu gdje su odradili slikanje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija oduševljena gostoprimstvom u Zadru Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija oduševljena gostoprimstvom u Zadru

„Čuo sam mnogo lijepih priča o Zadru. Ovo je sportski grad. Imali smo priliku u biti u dvorani Krešimira Ćosića i pratiti finale u kojem je Zadar postao prvak Hrvatske. Takva atmosfera se ne viđa često. Svaka čast Zadranima i navijačima na emocijama kojima smo svjedočili!“ – govori izbornik, Francuz Cedric Enard.

Iako su u stalnim dva puta dnevnim treninzima, rijetke trenutke odmora dečki provode istražujući zadarske znamenitosti. „Osjećaj da smo u Zadru primljeni izvrsno je neopisiv. Pozivam sve navijače da nas bodre u utakmicama koje su pred nama te na Final Fouru. Mi ćemo dati sve od sebe da postignemo što bolje rezultate. Naše kolegice su nam pričale o njihovom prošlogodišnjem iskustvu i vjerujem da ćemo ga svi skupa nadmašiti!“ – izjavio je kapetan Petar Đirlić.

U izvrsnim uvjetima izabranici francuskog stratega Cedrica Enarda kreću u lov na Zlatnu europsku ligu. Iako smo kao domaćini izravno plasirani na Final Four koji se igra 24. i 25. lipnja, domaće utakmice u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića bit će izvrsna provjera pred veliko finale.  

Nakon odigranih gostujućih susreta, prvu uzvratnu utakmicu Zlatne europske lige u Zadru naši će odbojkaši igrati protiv Ukrajine u nedjelju, 11. lipnja u 20 sati. Drugi susret ih očekuje sa Sjevernom Makedonijom u srijedu, 14. lipnja u 20 sati, a posljednji pred Final Four igrat će s Belgijom, u nedjelju, 18. lipnja u isto vrijeme.

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Bernard Bakonji, Sven Jakopec, Tino Hanžić, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Tomislav Mitrašinović, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Gabrijel Cvanciger i Filip Šestan. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard. 

Ulaznice za uzbudljive odbojkaške susrete u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr

 


Reci što misliš!