Sport

Nogomet

Juranović: Moramo se vratiti u optimalno stanje, jedva čekamo utakmice Lige nacija

Juranović: Moramo se vratiti u optimalno stanje, jedva čekamo utakmice Lige nacija
Nel Pavletić/PIXSELL

Desni i lijevi braniči hrvatske nogometne reprezentacije, Josip Juranović i Borna Barišić, u utorak su u Rijeci podijelili svoja razmišljanja vezana uz aktualne događaje na pripremama za nastup na završnom turniru Lige nacija sljedećeg tjedna u Nizozemskoj.

Obojica su prvo osudila incident s otvorenog dijela treninga u ponedjeljak kada su neki gledatelji vrijeđali Marka Livaju.

 "Ovo je reprezentacija. Imamo slogan 'family'. Osuđujemo takve postupke prema hrvatskom igraču, pogotovo što ima djece koja su došla gledati svoje idole. Želimo im biti uzori. Roditelji također trebaju pokazati kako se moraju ponašati", rekao je Juranović, a Barišić je dodao:

"Ne bih komentirao taj slučaj. Nije ni vrijeme ni mjesto za takve stvari. Gdje god dođemo, imamo krasan doček. Jura je sve rekao".

Prije odlaska na završni turnir Lige nacija reprezentacija će otići i u Vatikan na audijenciju kod pape Franje.

"Radujemo se posjetu papi Franji. Ja ću prvi put vidjeti Papu i uzbuđen sam", kazao je Barišić.

Prvi suparnik Hrvatskoj na završnom turniru bit će domaćin Nizozemska protiv koje će "vatreni" igrati u polufinalu 14. lipnja u Rotterdamu.

"Moramo spustiti loptu na zemlju i ići trening po trening. Moramo se vratiti u optimalno stanje. Jedva čekamo utakmice Lige nacija", kratak je bio Juranović.

"Bit će puno naših navijača na stadionu. No, neće biti lako s Nizozemskom. Ipak, imamo kvalitetu i vjerujemo u sebe", najavio je Barišić.

Juranović je početkom ove godine Celtic zamijenio Union Berlinom s kojim je zauzeo četvrto mjesto u njemačkom prvenstvu i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Klub nije jako poznat, ali ove sezone je čak pet tjedana bio na prvom mjestu. Na sredini polusezone smo malo pali pa su nam ostali pobjegli. Na kraju smo uhvatili mjesto za Ligu prvaka", komentirao je Juranović rezultate svog novog kluba.

Za razliku od Juranovića, Barišić je ostao u Glasgowu, u redovima Rangersa.

"Imam još godinu dana ugovor s Rangersom, počeli smo pregovore. Ne bih sad previše govorio o tome, nikad ne znaš što će biti. U odličnom sam odnosu s ljudima iz kluba Neke stvari dođu do mene, ali većina nije istinita", poručio je Barišić.

Oba igrača prihvaćaju kako nemaju zagarantirano mjesto u početnoj postavi u reprezentaciji.

"Reprezentacija je takva da svi moraju dati sve od sebe. Svi moramo biti spremni na klupi i čekati odluku izbornika", smatra Juranović.

"Moramo se staviti u službu reprezentacije. Izbornik odlučuje, svi smo spremni", zaključio je Barišić.


Reci što misliš!