Sport

uzbuđenje pred veliko finale

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija počela je pripreme u Zadru

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija počela je pripreme u Zadru

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija počela je pripreme u Zadru. U izvrsnim uvjetima izabranici francuskog stratega Cedrica Enarda kreću u lov na Zlatnu europsku ligu. Iako smo kao domaćini izravno plasirani na Final Four koji se igra 24. i 25. lipnja, domaće utakmice u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića bit će izvrsna provjera pred veliko finale.

„Nakon kratkih priprema u Mariboru i tri gostujuće utakmice, napokon smo u Zadru. Jako smo se dobro osjećali prije dvije godine kad smo boravili ovdje, vjerujem da će tako biti i ovog puta. Imali smo malih problema s ozljedama. Sada smo se ekipi priključili Filip Šestan i ja. Ne bi nas trebala zabrinjavati trenutna loša forma pošto smo dosta kasnije počeli s pripremama za razliku od ostalih ekipa!“ – otkriva kapetan Petar Đirlić i dodaje: 

„Direktno smo, kao domaćini, plasirani na Final Four, tako da za sada dobro tempiramo formu za taj najvažniji vikend. Ove nedjelje startamo s domaćim utakmicama protiv Ukrajine. To je izuzetno jaka ekipa. Igrali smo prošlo ljeto s njima tri puta, pobijedili smo ih za treće mjesto. Nadam se da nešto slično možemo ponoviti u Zadru!“

9d7096930a60e1dd103b7b5cd9f60395.jpg?v=2Nakon odigranih gostujućih susreta, prvu uzvratnu utakmicu Zlatne europske lige u Zadru naši će odbojkaši igrati protiv Ukrajine u nedjelju, 11. lipnja u 20 sati. Drugi susret ih očekuje sa Sjevernom Makedonijom u srijedu, 14. lipnja u 20 sati, a posljednji pred Final Four igrat će s Belgijom, u nedjelju, 18. lipnja u isto vrijeme.

“Reprezentacija nije bila potpuna kada smo igrali prve, gostujuće utakmice Zlatne europske lige. To je bila i izvrsna prilika mladim igračima da se pokažu. Nakon povratka u Zadar naš cilj je maksimalno se pripremiti za Final Four. Imamo još tri tjedna i tri utakmice na domaćem terenu prije Final Foura. U tom periodu želimo napredovati te maksimalno pripremiti igrače Đirlića i Šestana koji su nam se priključili.” – istaknuo je izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacje Cedric Enard.

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Bernard Bakonji, Sven Jakopec, Tino Hanžić, Petar Đirlić, Dominik Brčić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Tomislav Mitrašinović, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Gabrijel Cvanciger te Zadranin Filip Šestan kojem je danas ujedno i rođendan. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard.

“Prije svega želim čestitati košarkašima KK Zadra na osvojenom Prvenstvu. Bio sam dio odlične atmosferena Višnjiku, a bilo bi nam iznimno drago i Velika čast da i mi osjetimo djelić takve atmosfere na nadolazećim utakmicama. Htio bih pozati sve da nas dođu bodriti na Višnjik u utakmici s jednim od naših najvećih konkurenata - Ukrajinom. Publika je naš sedmi igrač, dođite i podržite nas.”– zaključio je reprezentativac Tino Hanžić.

Ulaznice za uzbudljive odbojkaške susrete u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr

 


Reci što misliš!