Sport

Tenis

Roland Garros: Bernadra Pera u osmini finala!

Roland Garros: Bernadra Pera u osmini finala!
Daniel Bockwoldt/DPA

Zadranka Bernarda Pera (WTA 36.) koja igra pod američkom zastavom plasirala se u osminu finala pariškog Grand Slam turnira. U 3. kolu u dva seta sa 6-4, 7-6 svladala je Talijanku Elisabettu Cocciaretto (WTA 44.)

U prvom setu Talijanka i Zadranka nanizali su čak 6 uzastopnih igara u kojoj su jedna drugoj uzimale servis sve do rezultata 4-4. Tadar Pera uzima prvo svoj servis a nakon toga radi još jedan break, četvrti u setu i dobija ga sa 6-4.

U drugom setu dogodila se slična priča, svaka tenisačica napravila je po tri breaka ali ovaj put se ušlo u tie-break u kojem je Pera bila bolja sa 7-2 i zasluženo slavila s 2-0 u stovima i plasman u osminu finala. 

Ovom pobjedom Bernarda Pera na WTA ljestvici ima 1.514 bodova i od početka Roland Garrosa već je napredovala 10 mjesta i trenutačno je 26. tenisačica svijeta što joj je novi najbolji renking u karijeri. U slučaju pobjede u osmini finala došla bi na 1.704 boda što bi joj osiguralo pomak na 20. mjesto ljestvice. Bravo Bernarda, samo jako i dalje!

Za plasman u četvrtfinale Pera čeka pobjednicu meča između Srbijanke Olge Danilović (WTA 105.) i Tunižanke Ons Jabeur (WTA 7.).


Reci što misliš!