Sport

Košarka, HT Premijer Liga doigravanje za prvaka

Jusup: U punoj dvorani psihološki moment će biti jako važan, moramo paziti da ne "izgorimo"

Jusup: U punoj dvorani psihološki moment će biti jako važan, moramo paziti da ne
Ivo Čagalj/PIXSELL

Desetak minuta prije početka konferencije za medije pred treću utakmicu finala HT Premijer lige između Zadra i Splita, koja je bila zakazana za 11 sati, stigla je obavijest više nema ulaznica u prodaji!

Grad košarke ponovno živi punim plućima, ulaznice su se brzo topile na sustavu Entrio i jutros su se mnogi, koji su pokušavali doći do nje na blagajni ili preko poznanika, klupskih djelatnika, igrača… dobivali isti odgovor - nema!

Dok zadarski navijači „spremaju ražanj“, trener Danijel Jusup jedan je od onih koji će cijelo vrijeme upozoravati kako je „zec u šumi“. I prije prve i druge utakmice govorio je da je svaka utakmica finale za sebe, kako je potrebno pobijediti tri puta i kako one prethodne pobjede ništa ne znače. Igrači su lekciju o tome dobili već u autobusu nakon povratka iz Splita, kao i poruku da ostanu fokusirani do kraja.

- Igrače sam upozorio na greške iz nekih prijašnjih finala, rekao im da ne upadnu u zamku koja bi ih odvukla od obveza koje imaju. Naravno, Splitu neće biti lako igrati pred devet tisuća ljudi, ali postoji realna opasnost i da mi u tome „izgorimo“. Psihološki moment je najbitniji, taktički će uvijek biti nekih promjena, sitnih popravaka u odnosu na prošlu utakmicu. To su sitne korekcije, ali i one mogu presuditi, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Gledajući na prošle dvije utakmice, fascinira činjenica da je Zadar, koji veći dio sezone igra u suženoj rotaciji, s nekoliko više utakmica pri kraju sezone, bez ozlijeđenog Čampare, bio taj koji je dominirao u završnici i jedne i druge utakmice. Radi se naravno o dobroj kondicijskoj pripremi, ali i mentalnoj snazi igrača koji su dali sve od sebe. Predvodio ih je naravno Luka Božić, koji je u dva dana proveo svih 85 minuta igre na parketu.

- Svaka utakmica sa Splitom je rat, borba, taktičko nadmudrivanje. Mi smo se cijelu sezonu borili, ratovali, davali sto posto od sebe, moramo tako i u ovoj. Mi izgledamo dobro u završnici jer smo ciljano planirali treninge kroz cijelu sezonu, imamo čovjeka koji to vodi, Marko i Dado (Štrbac i Burčul, pr.a.) rade regeneraciju cijelo vrijeme, rekao je Jusup, zahvaljujući i „šestom igraču“ bez kojega ovoga ne bi bilo:

- Molim publiku da bude uz nas kao u Splitu, svaki napad i obranu igrali su s nama, mi ćemo se boriti na terenu do kraja. Ako bi izašli na teren tako da nešto proslavimo, nećemo slaviti.

Uz trenera Jusupa novinarima se obratio i Arijan Lakić, jedan od onih mlađih igrača koji su došli u Zadar kako bi podignuli svoju igru, a na kraju su postali važan kotačić u pohodu na naslov prvaka.

- Kad sam dolazio znao sam da je Zadar veliki klub i da ćemo se za svaku pobjedu morati boriti. Za sada je sezona dobra, ali još ništa nismo uradili i nastavit ćemo ovako i dalje. Ponašamo se kao da je prva utakmica u finalu, borit ćemo se do samog kraja, najavljuje Lakić.

Jusup je najavio i povratak u momčad Sanija Čampare, koji se vraća nakon teške ozljede. Nije izvjesno koliko će moći pomoći na parketu, ali njegova je želja da bude uz momčad i da pomogne koliko to bude moguće.

Utakmica sutra počinje u 20 sati uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji. KK Zadar poziva navijače da dođu u bijelim majicama, a iako će svi ulazi biti otvoreni bilo bi dobro da dođu nešto ranije, kako bi se izbjegla gužva i stvorila prava atmosfera i prije samog početka.

SVI U BILO!


Reci što misliš!