Sport

Odbojka

Zadar domaćin završnice prestižne Zlatne europske lige odbojkaša

Zadar domaćin završnice prestižne Zlatne europske lige odbojkaša

Grad Zadar je za samo desetak dana domaćin najboljim europskim odbojkaškim reprezentacijama koje će se od 11. do 25. lipnja boriti za naslov pobjednika prestižne Zlatne europske lige.

Na ovom natjecanju igrat će i Hrvatska odbojkaška reprezentacija kojoj je ovo ujedno velika prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja i kvalifikaciju na dugo priželjkivanu Ligu nacija.

Prvi susret u Zlatnoj europskoj ligi Hrvatska je već odigrala i to na gostovanju s Belgijom, a reprezentaciju očekuju još utakmice s Ukrajinom u poljskom Lodzu (31. svibnja u 19 sati) i Makedonijom u Skopju (3. lipnja u 20 sati).

Potom slijedi povratak u Hrvatsku te uzvrati s istim suparnicima u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku. Prvi uzvratni susret naši će odbojkaši igrati u nedjelju, 11. lipnja u 20 sati, drugi ih očekuje s Makedonijom također u nedjelju, 18. lipnja u 20 sati, a posljednji pred Final Four igrat će s Belgijom, u nedjelju, 18. lipnja u isto vrijeme.

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Bernard Bakonji, Tino Hanžić, Dominik Brčić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Tomislav Mitrašinović, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Gabrijel Cvanciger. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard.

Dolazak i vrhunske utakmice muške odbojkaške reprezentacije prilika su za sve Zadrane ali i sve ljubitelje odbojke da podrže našu reprezentaciju u novim izazovima koji ih očekuju na domaćem terenu. Svi naši reprezentativci s nestrpljenjem očekuju utakmice na domaćem terenu, a zadarskoj se publici posebno vesele. Ovo je isto tako velika uvertira pred Europsko prvenstvo koje ovog ljeta očekuje naše odbojkaše.

Ulaznice za uzbudljive odbojkaške susrete u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr


Reci što misliš!