Sport

OKO VIŠNJIKA

Lukrecija Krstičević i Ivan Ruben Urošević pobjednici utrke Petica za Domovinu

Lukrecija Krstičević i Ivan Ruben Urošević pobjednici utrke Petica za Domovinu
Zrinka Ivković

Petica za Domovinu ime je tradicionalne utrke na pet kilometara koja je u utorak 30. svibnja održana u Zadru povodom Dana državnosti.

Trčalo se u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske 1990. godine.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je svestrana sportašica i sjajna atletičarka Lukrecija Krstičević članica zadarskog AK Alojzije Stepinac koje je stazu oko Sportskog centra Višnjik istrčala u vremenu 19:51. Dora Mlinarić iz AK Knin bila je druga (20:05), a Katarina Kokan iz MK Marjan treća (21:51).

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je atletičar AK Dubrovnik Ivan Ruben Urošević s rezultatom 16:55. Drugo i treće mjesto osvojili su članovi AK Alojzije Stepinac Marko Blaić (18:16) i Filip Tomas (18:23).

Najmlađi sudionik utrke bio je 12-godišnji Emil Jones iz AK Šibenik koji je bio 11. u muškoj konkurenciji te 14. u ukupnom poretku.

Posebno priznanje dobio je i najstariji natjecatelj, 76-godišnji Kamer Halili, predvodnik izaslanstva Grada Zagreba u kojom su još bili Suzana Ljubić i Branko Utješinović.

Organizaciju utrke pomogli su Sportski Centar Višnjik, Grad Zadar i Zadarska županija, a u ime Organizacijskog odbora prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović je najavio kako će peto izdanje Petice za Domovinu biti prvo noćnog karaktera.


Reci što misliš!