Sport

Tenis

Roland Garros: Martić preokrenula protiv Rogers i plasirala se u drugo kolo

Roland Garros: Martić preokrenula protiv Rogers i plasirala se u drugo kolo
AP Images

Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je otvorila nastup na Grand Slam turniru u Roland Garrosu, svladala je u prvom kolu 32. nositeljicu Shelby Rogers sa 3-6, 6-3, 6-2.

Nakon nešto slabije odrađenog prvog seta, u nastavku meča je Martić, 38. igračica s WTA ljestvice, zaigrala bitno bolje i dominirala protiv 30-godišnje Amerikanke koja je četiri mjesta bolje pozicionirana na WTA ljestvici.

Rogers je bolje otvorila meč te je s breakom prednosti povela 3-1. Martić se vratila na 3-3, ali i potom izgubila tri gema u nizu čime je upala u zaostatak od jednog seta.

No, okrenula se situacija početkom drugog seta. Tada je Martić stekla prednost od 3-0, američka tenisačica je vratila break minusa i došla na 2-3, ali je tada opet Hrvatica zaigrala bolje i dobila tu dionicu meča sa 6-3.

Na tom pozitivnom valu Martić je otvorila i treći set u kojem je povela 2-0. Kod 4-2 je Martić napravila novi break, povela 5-2 i time potvrdila pobjedu na startu Roland Garrosa.

U drugom kolu Martić će igrati protiv 26-godišnje Španjolke Sare Sorribes Tormo, trenutačno 132. tenisačice na svijetu. Španjolka je na pariškoj premijeri svladala Francuskinju Burel 7-6(0), 6-2.

Roland Garros, tenisačice 1. kolo:

Petra Martić (Hrv) - Shelby Rogers (SAD/32) 3-6, 6-3, 6-2


Reci što misliš!