Sport

Odjedreno 32. izdanje Komiške regate

Pobjedila posada s kormilarom Robertom Sandalićem iz JK Uskok

Pobjedila posada s kormilarom Robertom Sandalićem iz JK Uskok
Press

Ljubitelji jedrenja na krstašima uspješno su odjedrili još jedno izdanje Komiške regate, 32. po redu.

Regatu je, kao i svih ovih godina, organizirao Jedriličarski klub „Labud“ u suradnji s “Društvom Višana i prijatelja otoka Visa” a uz podršku grada Komiže, T.Z. Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, te ujedno i pobjednik 32. ”Komiške” je posada jedrilice Gringo 3 s kormilarom Robertom Sandalić iz JK Uskok Zadar.

Tradicionalna titula najbrže jedrilice prema kriteriju najkraćeg ukupnog jedrenog vremena kojemu na čuvanje odlazi prijelazni pehar „Društva Višana i prijatelja otoka Visa, ovog je puta pripala jedrilici

Novina ovogodišnje „Komiške je regata Komiškog zaljeva. Naime, pored dvije etape, prve iz Splita do Komiže koja se jedrila u petak i druge iz Komiže do Splita u nedjelju, jedriličari su imali prilike po prvi puta u slobodnu subotu jedriti regatu Komiškog zaljeva.  Na regatu je jedrilo 5 jedrilica a pobjedu je odnijela jedrilica Dubrovnik s kormilarom Ivom Kvestićem iz JK Orsan – Dubrovnik.

Vjerujemo kako će iduće godine biti više zainteresiranih za subotnju regatu u portu koju je rado pratilo domicilno stanovništvo.

Prema riječima predsjednika regatnog Odbora Marka Mišure regata je protekla u najboljem redu s čime se složio i direktor Komiške regate, kapetan Ante Mlikota koji je zahvalio svim sudionicima.

Napomenimo još kako je Jedriličarski klub Labud s Komiškom regatom započeo obilježavanje svog velikog jubileja, 100 godina (1924-2024) koje će se slaviti cijelu godinu. Jubilej se u Labudovoj lučici započeo otkrivanjem skulpture Zvjezdani vjetar, autora akademskog kipara Dalibora Stošića koju je otkrio dogradonačelnik grada Splita, gosp. Antonio Kuzmanić a otvaranju je nazočio i zamjenik župana gosp. Stipe Čogelja.


Reci što misliš!