Sport

Košarka, HT Premijer Liga doigravanje za prvaka

Zadrani se prošetali Draženovim domom i dvokorakom se plasirali u finale doigravanja

Zadrani se prošetali Draženovim domom i dvokorakom se plasirali u finale doigravanja
Jurica Galoic/PIXSELL

U drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske košarkaši Zadra upisali su u Draženovom domu uvjerljivu pobjedu protiv Cibone rezultatom 70-85 te se "dvokorakom" plasirali u finale gdje ih čeka momčad Splita.

Prva dionica protekla je u izjednačenoj igri obaju momčadi, Cibona je bila raspoloženija u skoku. Gosti su na samom početku poveli s +4, kada je nakon zakucavanja raspoloženog Davisa (12 poena u prvoj četvrtini) bilo 3-7, a nakon koša Božića imali su i +5, 6-11. Ljubičić je izjednačio na 13-13 a do isteka desete minute  ništa se bitnog nije promijenilo i na mali odmor otišlo se rezultatom 23-23.

Polufinale doigravanja, 2. utakmica: KK Cibona - KK Zadar 70-85 Polufinale doigravanja, 2. utakmica: KK Cibona - KK Zadar 70-85

Cibona se držala u egalu do 28-28 kada je Kapusta izjednačio tricom, a tada Zadrani rade, kasnije će se pokazati presudnu, seriju 11-0 koju nisu uspjela poremetiti niti dvije minute odmora koje je Sesar zvao unutar 30 sekundi te su gosti otišli na +11, 28-39. Domaći su ipak smogli snage i uzvratili serijom 7-0 i vratili se na -4, ali tada Lakić vezuje dvije trice za povratak na +10, 35-45. Na veliki odmor otišlo se vodstvom Zadra rezultatom 39-49.

Kod Cibone najraspoloženiji Mazalin sa 16 poena te po 3 skoka i asistencije, dok je Majcunić dodao 11 koševa. Kod Zadra Davis je zabio 17 koševa uz 5 skokova i 2 asistencije, a Lakić je dodao 10 koševa. Božić je zabio 8 poena uz 6 skokova, 7 asistencija i po 3 ukradene i izgubljene lopte.

Košem Božića na otvaranju Zadrani su poveli s +12, ali tada su uslijedile pogreške gostiju u napadu a Mazalin i Radovčić s dvije trice vraćaju Cibonu na -4, 49-53. Zadrani su se sabrali i tricama Drežnjaka i Ramljaka vratili se na +10 u 25. minuti. Do kraja četvrtine Zadrani su pametnom igrom ne samo zadržali dvoznamenkastu prednost već je i povećali pa se u četvrtu dionicu ušlo vodstvom gostiju od +14 poena razlike, rezultatom 56-70.

Nakon dvije i pol minute košem Mekića iz kontre Zadrani odlaze na do tad najviših +18, 59-77 i već se znao pobjednik ovog susreta. Nakon Sesarove minute odmora s dva sjajna zakucavanja Ramljaka Zadar odlazi na +22. Ovacije velikog broja navijača Tornada dobio je Žganec koji se i na +20 bacio u aut spašavajući jednu loptu i minutu nakon toga kad je izlazio iz igre. Do kraja utakmice oba trenera dala su minute mladim snagama a završilo je još jednom uvjerljivom pobjedom Zadra u Draženovom domu. Konačni rezultat je 70-85.

Kompletna statistika

Zadrane su do pobjede predvodili Božić s 15 poena, 8 skokova i 12 asistencija, Davis je ostao na 17 (6 skokova) iz prvog poluvremena, Ramljak (9 skokova) i Drežnjak (6 skokova) zabili su po 14 koševa a Lakić 12 poena.

Kod Cibone bolji od ostalih bio je Mazalin s 20 poena a Majcunić i Radovičić su dodali po 13 koševa.

Zadar je tako dvokorakom zaključio polufinalnu seriju s Cibonom i u finalnoj seriji će protiv Splita napadati naslov prvaka Hrvatske. Prva utakmica igrat će se na Gripama a datum ćemo saznati uskoro.


Reci što misliš!