Sport

HT Premijer liga

KK Zadar putuje po vizu za finale

KK Zadar putuje po vizu za finale
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji HT Premijer lige protiv Cibone, a kako dalje ide prva momčad s dvije pobjede, može se nadati prolasku već sutra na revanšu u Zagrebu.

Prva utakmica ponudila je dobru igru Zadra u prvom poluvremenu, nešto lošiju u drugom, što je dovelo do trilera u završnici, koji je ipak otišao na zadarsku stranu. Jedan od najboljih igrača Zadra, posebice u prvom poluvremenu, bio je Karlo Žganec, koji se nada da bi uz dobru igru Zadar sve mogao riješiti sutra navečer.

– Pred nama još jedna utakmica s Cibonom u kojoj nema nepoznanica ni s naše ni s njihove strane. Prvu utakmicu smo prelagano pustili da se vrate u igru, nakon što smo stvorili prednost i uđemo u neizvjesnu završnicu. Moramo uvidjeti neke situacije u kojima smo griješili u drugom poluvremenu i u kojima su nas iskažnjavali. Ako fizički odgovorimo i budemo energetski na nivou. možemo se nadati završetku serije već u Zagrebu, kaže Žganec.

Dvoboj u Zagrebu bit će i još jedan okršaj dvaju trenera, Ciboninog Josipa Sesara, koji je u međuvremenu postao i hrvatski izbornik te Danijela Jusupa, drugog najboljeg trenera AdmiralBet ABA lige ove sezone. Poneko taktičko iznenađenje je uvijek moguće, a očekujemo da će zadarski strateg neko od njih primijeniti već sutra.

Pokazalo se da je prošla utakmica, kako smo i očekivali, bila zahtjevna, neizvjesna. Vidjeli smo kako nas je Cibonina zona umrtvila, naročito u drugom poluvremenu. Nastojat ćemo bolje reagirati u ovoj utakmici. Za Cibonu se zna da ima odličnog playmakera Kapustu, polivalentnog Mazalina na četvorci. I ostali su dobri šuteri i skakači, jedna vrlo dobra momčad i sigurno ćemo morati biti na maksimumu ako se mislimo vratiti s dobrim rezultatom, najavljuje Jusup.

Očekuje se da će na put osim igrača i trenera i dosta zadarskih navijača, kojima su dvoboji s Cibonom uvijek bili najveći izazov. Susret se igra sutra s početkom u 20 sati uz prijenos na HKS TV-u.


Reci što misliš!