Sport

Nogomet, Prva HNL

Dinamo slavio na Rujevici

Dinamo slavio na Rujevici
Goran Kovačić/PIXSELL

U derbiju 35. kola SuperSport HNL-a Dinamo je pred više od 8.000 gledatelja na Rujevici pobijedio Rijeku sa 2-1 primivši prvi gol u zadnjih sedam kola.

Golove za pobjedu "Modrih" zabili su Luka Ivanušec (43) i Sadegh Moharrami (62), dok je strijelac za Rijeku bio Antonio Marin u sudačkoj nadoknadi.

Bio je to osmi Bišćanov susret na klupi Dinama, pri čemu peta pobjeda uz tri remija.

Dodajmo i kako je ovo bio četvrti međusobni susret Dinama i Rijeke ove sezone i četvrta pobjeda "Modrih" uz razliku pogodaka 13-4. Dinamo je na stadionu Maksimir slavio sa 3-1 i 1-0, a na Rujevici 7-2, te večeras 2-1.

Počelo je čvrsto i zatvoreno na obje strane, no u prvih pola sata nije bilo nekih velikih prilika. Možda tek jedna pred vratima prvaka. Andrija Vukčević je u 21. minuti pucao iskosa, ali je zatresao mrežu s vanjske strane.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 35. minuti kada je Dario Špikić izašao ispred Nediljka Labrovića, ali je golman Rijeke sjajno obranio. U drugom pokušaju "Modri" su bili uspješni. Josip Mišić je uposlio Martina Baturinu koji je kratko dodao do Luke Ivanušeca, a ovaj sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio u rašlje. Bio je to njegov 11. pogodak ove sezone.

Nakon mirnijeg početka drugog dijela, prvu priliku imali su gosti u 57. minuti. Bruno Petković je pucao sa 20-ak metara, ali je Labrović sjajno obranio. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 62. minuti. Ivanušec je prošao po lijevoj strani, te ubacio loptu na sredinu peterca, obrana nije uspjela očistiti, a Moharrami je poentirao iz blizine za 2-0.

Korak do gola Rijeka je bila u 65. minuti, Matija Frigan je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Livaković bio spreman. Frigan je bio blizu gola i u sudačkoj nadoknadi, Livaković je ponovo bio uspješniji, ali je na odbijeni udarac natrčao Marin pogodivši za 2-1. Bio je to prvi pogodak koji su primili "Modri" u zadnjih sedam kola.

U prvom nedjeljnom susretu Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Istru 1961 sa 3-1 izbacivši goste iz igre za plasman u Europu.

Golove za Lokomotivu zabili su Silvio Goričan (9), Sandro Kulenović (32) i Luka Stojković (90+2), dok je pogodak za goste postigao Ante Erceg (80-11m).

Gosti su djelovali bolje u prvim minutama, no Lokomotiva je povela već u devetoj minuti. Marko Vranjković je ubacio s desne strane, nitko od stopera Istre nije izbio loptu koja je došla do Silvija Goričana koji je lijepo pogodio u suprotni kut Lovre Majkića.

U 32. minuti domaćin je povećao prednost. Pucao je Luka Stojković, Majkić je prvo obranio njegov udarac, no lopta se odbila do napadača Lokomotive koji je pronašao Sandra Kulenovića koji se "ušetao" s loptom u prazan gol.

Istra 1961 se vratila u život u 80. minuti nakon što je Ante Erceg realizirao kazneni udarac. Upravo je Erceg izborio kazneni udarac nakon duela s Branimirom Kalaicom.

U završnici susreta gosti su jurnuli po bod koji bi ih ostavio u igri za Europu, no pogodak je zabila Lokomotiva. Sve dvojbe je razriješio Stojković pogodivši za 3-1 u drugoj minuti nadoknade.

Nakon ovog kola praktički je sve jasno. Dinamo je prvak, Hajduk ima sigurno drugo mjesto, a u Europu će Osijek i Rijeka. U zadnjem kolu će Osijek i Rijeka na oproštaju od Gradskog vrta u međusobnom okršaju odlučiti tko će na kraju biti treći, a tko četvrti. Iz lige ispada Šibenik.


Reci što misliš!