Sport

nakon početka u zadru...

Kvalifikacije Erste Plave lige u Puli na najboljoj stazi u Hrvatskoj

Kvalifikacije Erste Plave lige u Puli na najboljoj stazi u Hrvatskoj
Goran Šebelić/Pro Sport

U Puli su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2023, pa smo dobili finaliste ovog najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj i iz Istarske županije. Na stadionu Uljanika trčalo je, skakalo i bacalo 383 školaraca, a u finale koje će se održati u Zagrebu 9. rujna plasiralo se po dvoje najboljih u svakoj disciplini.

Atletski savez Istre i članovi AK Medulin ovog su puta kvalifikacije organizirali na potpuno novoj atletskoj stazi.

„Nova staza je plod rada Atletskog saveza Istre, Pula sporta i gradske uprave u Puli. Nakon jako loše staze koju smo trpjeli godinama i koja se raspala, uspjeli smo predstaviti Gradu dobre projekte i viziju koju imamo da grad Pula ponovo postane grad atletike. Uspjeli smo se izboriti za trenutno najbolju stazu Hrvatskoj, uložili puno novca i napravili kvalitetan atletski objekt“, rekao je predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić.

Atletski savez Istre posljednjih se godina pojavljuje kao organizator svih najvažnijih atletskih natjecanja u županiji.

„Atletski savez Istre nositelj je svih aktivnosti u Istri, dobro surađujemo sa Županijskim sportskim savezom, s Gradskim sportskim savezom Pule i sa sportskim savezima u našim općinama. Nametnuli smo se radom, ambicijama i projektima i otvoreni smo za sve opcije, od Erste Plave lige do Svjetskog prvenstva u krosu koje planiramo organizirati u veljači 2024.“, kaže Peršić koji naročito naglašava važnost Erste Plave lige za hrvatsku atletiku:

„Na predstavljanju ovogodišnje Erste Plave lige doznali smo da je pobjednica lige u skoku u dalj 2018. bila Jana Koščak. Imamo i mi jako puno primjera da su djeca ostala u sportu upravo zahvaljujući Erste Plavoj ligi. To je odličan projekt kojem je zadaća upravo to da približi atletiku velikom broju djece i da se djeca koja nisu iz atletike okušaj u nekim atletskim disciplinama. U tom smislu je Erste Plava liga vrlo važna za hrvatsku atletiku.“

Atletski savez Istre se priključio vrlo važnoj kampanji „Reci NE govoru mržnje“, pa je u suradnji s Policijskom upravom istarskom na stadionu Uljanika organizirao promociju kampanje. Djelatnici PU istarske su djeci koja sudjeluju na Erste Plavoj ligi i njihovim roditeljima pokazali kako prepoznati nasilje i kome se obratiti za pomoć.