Sport

Plivanje, PK Zadar

U subotu na Višnjiku 7. Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom

U subotu na Višnjiku 7. Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom

U organizaciji PK Zadar a uz pomoć Grada Zadra, Zadarska županije, Sportskog centra Višnjik i Hrvatskog paraplivačkog saveza u subotu, 20. svibnja na zatvorenom plivalištu SC Višnjik održat će se Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom.

Sport osoba s invaliditetom nešto je što PK Zadar dugo godina njeguje a organizacijom ovog natjecanja cilj im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Nakon prošlogodišnjeg odlično organiziranog prvog natjecanja gdje je PK Zadar ugostio 142 plivača iz 5 zemalja, ove godine na bazenu Višnjik zaplivat će 125 plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 13 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

Za PK Zadar nastupit će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama, od prošle godine plivači s down sindromom nastupaju u zasebnoj kategoriji.

Najbrojniji klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupit će plivači iz programa Sreća u vodi.

Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu, 20. svibnja u 11 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:30 sati.

- U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru, poručuju iz PK Zadar.


Reci što misliš!