Sport

Košarka, NBA Play-off

Butler vodio Miami do breaka u Bostonu

Butler vodio Miami do breaka u Bostonu
AP Images

Miami Heat je poveo 1-0 u polufinalu Istočne konferencije nakon što je sinoć u gostima sa 123-116 pobijedio Boston Celticse.

Jimmy Butler nosio je Miami Heat tijekom prva dva kola postsezone, a prva utakmica finala Istočne konferencije nije bila drugačija.

Butler je skupio 35 poena, sedam asistencija, šest ukradenih lopti i pet skokova. Tako je podigao svoj postsezonski prosjek na 31,5 koš po utakmici s petim učinkom od najmanje 30 poena u 11 utakmica.

"Igram na nevjerojatnoj razini jer mi to dopuštaju i ne ograničavaju moju igru", rekao je Butler. "Oni mi vjeruju s loptom i u obrani, i mislim da je to ono što svaki košarkaš želi."

Bam Adebayo je ubacio 20 koševa uz osam skokova i pet asistencija, a Heat je uspio nadoknaditi zaostatak od 13 poena u drugoj četvrtini. Kyle Lowry, Caleb Martin, Max Strus i Gabe Vincent zabili su po 15 koševa svaki za Miami.

Kod Bostona najbolji je bio Jayson Tatum sa 30 ubačaja i sedam skokova, a Jaylen Brown je dodao 22 poena, devet skokova i pet asistencija.

U drugoj četvrtini rezultat je bio izjednačen na 47-47 prije nego što su Celticsi krenuli u seriju 15-2 i došli do vodstva od 13 koševa. Poluvrijeme je završilo rezultatom 66-57 za Celticse prije nego što je Miami u trećoj četvrtini bio bolji od Bostona 46-25 i došao do prednosti od 12 poena.

Heat je vodio 114-105 nakon Butlerova koša pet i pol minuta prije kraja, a onda su Celticsi postigli sljedećih pet poena. Martin je zaustavio rezultatsku sušu Miamija dugu tri minute i 23 sekunde zabivši tricu 2:10 prije kraja za 117-110. Butler je zatim ubacio tricu ​​za 10 razlike nešto više od minutu.

Druga utakmica finalne serije Istočne konferencije igra se u petak navečer u Bostonu.


Reci što misliš!