Sport

kk zadar

Jusup navijačima: Dođite na Dinamo, vaša podrška nam je važna!

Jusup navijačima: Dođite na Dinamo, vaša podrška nam je važna!
KK Zadar

Zadarski trener Danijel Jusup ponovno ističe kako je Dinamo ozbiljan protivnik, ali vjeruje da će biti lakše nego u Zagrebu, bude li prave podrške publike.

Na pitanje postavljeno na početku doigravanja za naslov prvaka HT Premijer lige – hoće li u polufinale (protiv Cibone) Zadar ili Dinamo, još uvijek nema odgovora.

Dobit ćemo ga u srijedu navečer, nakon majstorice koju je Dinamo izborio pobjedom pred domaćim navijačima, u Dvorani Krešimir Ćosić.

Upozorenja kako se radi o momčadi koja se može nositi s najboljima, pogotovo na svom terenu, pokazala su se u subotu opravdanima.

– Protivnik je dobro iskoristio naše slabosti i uz pomoć dobre atmosfere zasluženo pobijedio. Sutra nas čeka zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani te se prikazati u boljem svjetlu nego u Zagrebu ako želimo izvući povoljan rezultat, kaže najveća uzdanica zadarske momčadi Luka Božić.

Obje dosadašnje utakmice obilježio je loš šut Zadra za tri poena, što nije slučajnost. Odlaskom Jordana, a zatim i ozljedom Čampare, koji je i dalje nedostupan treneru Jusupu, zadarska oštrica iz dalekih pozicija značajno je otupjela. Dinamo se povukao u reket, riskirao s otvorenim šutevima i rizik mu se isplatio. Pritom u drugoj utakmici Zadar nije bio dominantan u skokovima, a jedan od onih igrača koji bi mogao dati veliki doprinos u oba segmenta je Leon Šantelj.

 – Šut nas nije poslužio, a Dinamo je nošen publikom uspio biti spretniji. U majstorici moramo biti na 100%, pogledali smo snimku, vidjeli gdje smo griješili i nastojat ćemo svesti te greške na minimum, kaže Šantelj.

Zadarski trener Danijel Jusup ponovno ističe kako je Dinamo ozbiljan protivnik, ali vjeruje da će biti lakše nego u Zagrebu, bude li prave podrške publike.

– U ove dvije utakmice, a naročito u Zagrebu, Dinamo se pokazao kao izuzetno čvrsta, dobra momčad koja mudro napada, koja zna iskoristiti slabosti protivnika i uz domaći teren koji su imali nije ih lako pobijediti. Oni sigurno dolaze s ambicijom, samopouzdanjem, željom da naprave odličan rezultat, a na nama da ispoštujemo što se dogovorimo, angažmanom pokušamo doći do povoljnog rezultata. Zamolio bih publiku da nam dođe, pomogne. Ulazimo u završnicu sezone, u takvim utakmicama ta podrška je dodatni impuls igračima da daju još više i da pokušamo još jednom doći do rezultata koji svi očekujemo, kaže Danijel Jusup.

Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.


Reci što misliš!