Sport

Nogomet, Prva juniorska HNL

Juniori Hajduka i Dinama odigrali nerješeno

Juniori Hajduka i Dinama odigrali nerješeno
Milan Sabic/PIXSELL

Derbi Prve juniorske HNL završio je bez pobjednika, Hajduk i Dinamo odigrali su 1-1.

Početak utakmice pripao je gostima, Borna Buljan obranio je opasne udarce Matije Ruškovačkog i Viktora Kanižaja, a najbolju priliku propustio je u 21. minuti Luka Vrbančić. On je neometan šutirao glavom s pet metara i za malo promašio vrata.

Iako nije bilo pogodaka, u prvom poluvremenu igrao se dobar nogomet. Jere Vrcić dva puta zaprijetio je Dorianu Klarinu, a u 31. minuti Marko Capan šutirao je s 20 metara, lopta je pogodila mrežu, ali s vanjske strane. Hajduk je bio bolji u završnici prvog dijela, Vrcićev udarac iskosa u 36. minuti Klarin je odbio u korner, a pravu bombu istog igrača pet minuta kasnije na gol liniji je zaustavio Ruškovački.

Na odmor se otišlo čistih mreža, a nakon samo 10 minuta igre u nastavku gosti dolaze u vodstvo. Luka Lukanić iskoristio je pogrešku Bijelih u svojoj trećini i pronašao slobodnog Zlatana Koščevića koji s 12 m pogađa donji lijevi kut. Čim je ušao u igru, Krešimir Nazor imao je veliku priliku za izjednačenje, ali njegov udarac s 13 m završio je pored vratnice.

Veliku prilika za izjednačenje Bijeli su imali u 71. minuti. Snažan udarac Nike Đolonge odlično brani Klarin, a onda udarac Ante Kavelja s pet metara završava u bloku. Dvije minute kasnije Hajduk dolazi do brojčane prednosti. Vito Čaić je u 12 minuta zaradio dva žuta kartona i morao je napustiti igru.

S igračem više momčad trenera Marijana Budimira u potpunosti je preuzela konce igre i do isteka 90. minute stvorila četiri velike prilike. U 75. minuti udarac Vrcića sa 16 m jedva je odbio Klarin, a odbijenu loptu Marino Žeravica ne uspijeva ubaciti u gol. Pet minuta kasnije velika šansa za Đolongu, neometan je glavom sa sedam metara šutirao pored gola.

U 83. Vrcić je u situaciji jedan na jedan i šutira pored vratnice, a dvije minute prije kraja udarac Nazora s vrha šesnaesterca opet je obranio Klarin.

Kada je već izgledalo da bodovi putuju u Zagreb, Nazor je u gužvi primio jednu loptu na sedam metara od gola i zakucao je u mrežu za 1:1 i slavlje Bijelih, koji nisu uspjeli doći do pobjede, ali s ovim rezultatom i dalje drže u svojim rukama odluku o prvaku.


Reci što misliš!