Sport

Skokovi u vodu

KSV Zadar s 15 medalja najuspješniji klub natjecanja Alpe Adria Zadar 2023.

KSV Zadar s 15 medalja najuspješniji klub natjecanja Alpe Adria Zadar 2023.

U organizaciji Kluba skokova u vodu Zadar organizirano je međunarodno prvenstvo u skokovima u vodu Alpe Adria Zadar 2023.

Na natjecanju je sudjelovalo 80 skakača iz sedam zemalja. Osim domaćina sudjelovali su sportaši iz Austrije, Ukrajine, Srbije, Nizozemske, Mađarske i Italije. Sa osvojenih 15 medalja, od čega 6 zlata, 5 srebra i 4 bronce, KSV Zadar najuspješniji je klub natjecanja.

KSV Zadar predstavljalo je 15 skakača i skakačica: Anika Miočić, Bruna HUljev, Dolores Benković, Judita Rakvin, Mei Sutlović, Petra Boltužić, Dali Savić, David Mrkela, Ivor Majica, Leopold Cherstich, Luka Živaljić, Marko Huljev, Marko Profaca, Mikula Miočić i Zvonimir Botunac  

U kategoriji početnika sa daske 1m, Ivor Majica osvojio je drugo mjesto, dok je Leopold Cherstich osvojio treće mjesto. U istoj kategoriji sedmo mjesto osvojio je David Mrkela.

U kategoriji početnica sa daske 1m Mei Sutlović osvojila je treće mjesto a u kategoriji mlađih kadeta Dali Savić osvojio je deveto mjesto sa daske 1m  Kod mlađih kadetkinja Petra Boltužić osvojila je prvo mjesto sa daske 1m i daske 3m.

U kategoriji kadeta Zvonimir Botunac osvojio je drugo mjesto sa daske 1m i daske 3m. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je Anika Miočić sa daske 1m i daske 3m. Sa daske 1m ostvarila je i bodovnu normu za ulazak u reprezentaciju.

U kategoriji mlađih juniora Mikula Miočić osvojio je prvo mjesto sa daske 1m i drugo mjesto sa daske 3m.  Sa daske 1m ostvario je i bodovnu normu za ulazak u reprezentaciju te nastup na Europskom juniorskom prvenstvo koje se ove godine održava u Rijeci.

U kategoriji mlađih juniorki treće mjesto sa daske 1m osvojila je Dolores Benković dok je sa daske 3m osvojila šesto mjesto.

U kategoriji  juniora nakon duge stanke zbog ozljede nastupio je Marko Huljev te je osvojio četvrto mjesto sa daske 1m dok sa daske 3m nije nastupio. U istoj disciplini Marko Profaca osvojio je peto mjesto, a Luka Živaljić šesto mjesto. Sa daske 3m Marko Profaca osvojio je treće mjesto, a Luka Živaljić šesto.

U kategoriji seniorki Bruna Huljev osvojila je prvo mjesto sa daske 1m i 3m. Bruna je odradila odličan nastup sa daske 1m, nedostajao joj je samo 1 bod za normu u seniorskoj kategoriji.

Djecu su na natjecanju vodili treneri Goran Cerovečki, Nika Cerovečki, Maro Marić i Marko Sutlović.


Reci što misliš!