Sport

kk zadar

Klarica: Znamo kakva nas atmosfera čeka u Zagrebu

Klarica: Znamo kakva nas atmosfera čeka u Zagrebu

Košarkaški klub Zadar u prvoj je utakmici četvrtfinala HT Premijer lige opravdao status favorita te je pobjedom 80:62 protiv Dinama napravio prvi korak prema polufinalu.

Za ulazak među četvero najboljih potrebno je napraviti još jedan, a Zadrani se nadaju da će to biti već sutra u Zagrebu, gdje će ih u Košarkaškom centru Dražen Petrović, nekadašnjoj Ciboni, dočekati vatreni navijači domaćina.

U prvoj utakmici u Dvorani Krešimir Ćosić gledali smo jednosmjernu utakmicu, u kojoj gosti nisu ozbiljnije zaprijetili u bilo kojem trenutku utakmice. Dalo je to kasnije mogućnost da trener Danijel Jusup pruži priliku mlađim košarkašima, a Krševan Klarica standardno ju je dobro iskoristio, ubacivši 10 poena u 13 minuta igre.

– U prvom poluvremenu smo bili agresivni, pogotovo u obrani, gdje smo ih ostavili na malom broju poena. U drugom smo malo energetski pali, no održali smo tu razliku kroz cijeli susret, kaže Klarica.

Trener Jusup nije bio pretjerano zadovoljan prikazanim, smatrajući da je utakmicu trebalo ranije prelomiti. No pogreške su tu da se ispravljaju, nadamo se već u Zagrebu.

– Analizirali smo greške iz prvog susreta, znamo kakva nas atmosfera čeka pred njihovim navijačima, kao što je bilo i prvi put Zagrebu. Potrudit ćemo se uveseliti naše navijače i vjerujem da ćemo biti spremni, kaže Klarica.

Veliki hendikep za Zadar bit će neigranje Sanija Čampare, koji je na prošloj utakmici zadobio ozljedu prepone, te ga vjerojatno čeka najmanje dva tjedna stanke prije povratka na parket.

Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.


Reci što misliš!