Sport

Košarka, NBA Play-off

Warriorsi i Knicksi smanjili na 2-3 protiv Lakersa i Heata

Warriorsi i Knicksi smanjili na 2-3 protiv Lakersa i Heata
AP Images

Golden State Warriors su smanjili na 2-3 u finalnoj seriji nakon što su sinoć u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije bili bolji od LA Lakersa sa 121-106, kao i New York Knicksi koji su smanjili vodstvo Miami Heata na 3-2.

Stephen Curry je bio najbolji strijelac Warriorsa sa 27 koševa,  Draymond Green je dodao 20 poena i deset skokova za pobjedu nad Lakersima u San Franciscu. Andrew Wiggins je ubacio 25 koševa za Warriorse. 

Lakersi će imati drugu priliku za prolazak u finale Zapada kada se serija vrati u Los Angeles u petak.

Tada će biti bez Anthonyja Davisa koji je u zadnjoj četvrtini ozlijeđen. Davis je odmah napustio teren i navodno se u invalidskim kolicima dovezao u svlačionicu Los Angelesa. Do izlaska iz igre postigao je 23 koša.

LeBron James je upisao 25 ubačaja i devet skokova.

New York Knicks su izbjegli eliminaciju pobijedivši u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije sa 112-103 Miami Heat čime su smanjili na 3-2 u seriji.

Jalen Brunson je predvodio Knickse sa 38 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Knicksi su vodili s čak 19 koševa u trećoj četvrtini prije nego što je Heat smanjio zaostatak na dva koša krajem zadnje četvrtine.

On i Quentin Grimes - koji je imao osam poena, pet asistencija i četiri skoka - postali su prvi par Knicksa koji je odigrao svih 48 minuta u utakmici doigravanja nakon što su Walt Frazier i Jerry Lucas to učinili protiv Boston Celticsa u petoj utakmici finala Istočne konferencije 1972.

RJ Barrett ubacio je 26 poena, a Julius Randle 24 poena za Knickse. 

Jimmy Butler ubacio je 19 poena, devet asistencija i sedam skokova za Heat, koji je ispustio prednost od 10 koševa u drugoj četvrtini. Bam Adebayo je dodao 18 ubačaja i osam skokova, dok je Duncan Robinson ubacio 17 poena.

Heat je završio prvu četvrtinu serijom 16-4 da bi došao do najvećeg vodstva na utakmici 24-14 prije nego što su Knicksi otvorili drugu četvrtinu pogodivši svojih prvih sedam šuteva u seriji 18-2 koja je trajala nešto manje od tri minute.

Miami je postigao sljedećih devet koševa, nakon čega niti jedna momčad nije vodila s više od tri boda do kraja četvrtine. Randleova trica neposredno prije sirena donijela je Knicksima vodstvo od 50-47 na ulasku u poluvrijeme.

Kevin Love iz Heata pogodio je skok na početku treće četvrtine prije nego što su Barrett, Brunson i Randle napravili seriju 23-5 koja je povećala njihovo vodstvo na 73-54 nešto manje od šest minuta do kraja.

Miami je četiri puta došao na četiri razlike u zadnjoj četvrtini prije nego što je Butler zakucao jedno od dva slobodna bacanja i smanjio zaostatak na 103-101 na 2:37. Međutim, Isaiah Hartenstein zakucao je, a onda je do kraja Barrett realizirao četiri slobodna za Knickse koji su dobili još dva koša od Randlea i jedno slobodno od Robinsona. 


Reci što misliš!