Sport

Košarka, Doigravanje za prvaka Hrvatske

Zadrani bez većih naprezanja upisali uvjerljivu pobjedu protiv Dinama

Zadrani bez većih naprezanja upisali uvjerljivu pobjedu protiv Dinama
Šime Zelić/ PIXSELL

U prvom četvrtfinalnom susretu doigravanja za prvaka HT Premijer lige košarkaši Zadra upisali su uvjerljivu pobjedu protiv momčadi zagrebačkog Dinama rezultatom 80-62.

Neizvjesnost oko pitanja pobjednika večerašnjeg susreta trajala je pune 4 i pol minute kada je na semaforu svijetlilo 8-7 za Zadrane. Tada domaći rade seriju 9-0 u koje su trice ugradili Čampara i Žganec i odlaze na +10, 17-7. Do kraja prve četvrtine Dinamo je minimalno samnjio razliku, bilo je 20-11.

Doigravanje za prvaka Hrvatske: KK Zadar - KK Dinamo Doigravanje za prvaka Hrvatske, četvrtfinale: KK Zadar - KK Dinamo 80-62

Dinamo se držao na deficitu od desetak poena razlike do 27-17, nakon čega Zadrani s četiri vezana poena Drežnjaka odlaze na +14, 31-17. Zadrani su nadmoćniji u skoku (25/10) a pogotovo su dominirali u napadačkom skoku te su puno precizniji i pola minute prije poluvremena nakon trice Ramljaka odlaze na +21, a na veliki odmor se otišlo vodstvom domaćih rezultatom 43-24.

Kod Zadra najefikasniji Čampara s 11 poena, a kod Dinama veteran Novačić s 8 poena.

Jusup je tada počeo više rotirati, odmarati Božića, Mekića i Lakića pa su minute dobili Sikirić i Klarica. Dinamo je držao raspoloženi Novačić (19 poena u tri četvrtine) pa su na 2 minute prije isteka treće dionice bili na -15, 54-39. Međutim Zadrani su ipak malo pritisnuli gas i na koncu koševima Klarice (2+1) zaključili četvrtinu s +21, 62-41.

Dugandžić je s dvije vezane trice vratio Dinamo na -16, 65-49 u 35. minuti pa je Jusup pozvao svoje trupe na konzultacije kako se ne bi uspavali. Urodilo je plodom u određenom periodu jer su se razigrali Klarica i pogotovo Drežnjak pa su domaći na 2 minute prije kraja imali +22, 78-56. Nakon toga gosti rade mini seriju 6-0 na kraju koje se ozlijedio Čampara pa je iznešen s terena. Nadamo se da nije ništa ozbiljnije u pitanju. Završilo je sjajnom akcijom Mekića i Klarice za konačnih +18, 80-62.

Statistika utakmice

Zadrane su večeras do pobjede predvodili Drežnjak s 20 poena i 5 skokova, Čampara s 14 koševa i 4 asista, Ramljak je ostvario double-double učinak s 13 poena i 11 skokova, a Klarica je utakmicu završio s 10 koševa. Božić je dodao 6 poena iu po 6 skokova i asista.

Bolji od ostalih kod Dinama bio je veteran Novačić koji je ostao na 19 poena (nije ni ulazio u igru u zadnjoj četvrtini) a po 8 poena su dodali Dugandžić, Vručinić i Burell.

Druga utamica četvrtfinalne serije između košarkaša Dinama i Zadra igrat će se u u Draženovom domu u Zagrebu u subotu, 13. svibnja s početkom u 20 sati.


Reci što misliš!