Sport

21. kolo 3. NL Jug

Treća uzastopna domaća pobjeda Zadra, Neretva uvjerljivo potopljena

Treća uzastopna domaća pobjeda Zadra, Neretva uvjerljivo potopljena
HNK Zadar

Neretva je uoči gostovanja na Stanovima obećala otvorenu i mušku borbu, pa iako su gosti krenuli ambiciozno, Zadar je bio daleko opasnija i konkretnija momčad.

Odmah na otvaranju utakmice kapetan Jure Jerbić šalje filigranski preciznu dijagonalu na Mattea Pranića, kojeg visoko podignutom nogom neoprezno ruši gostujući kapetan Domagoj Zovko. Karlo Torbarina neumoljiv je s bijele točke za vodstvo Zadra, pogodio je u lijevi kut imenjaka Karla Čovića.

U 24. minuti nespretan je Branimir Vištica koji promašuje loptu i s leđa ruši Gorana Zakarića. Torbarina iz penala ponovno gađa u lijevu stranu, Čović je pročitao udarac, ali nije uspio zaustaviti efektno plasiranu loptu u gornji dio mreže. Torbarina je bio junak, dva puta je pogodio s bijele točke u prvih dvadesetak minuta. Iako je kraj bio daleko, Torbarina & company brzo su presušili i smekšali tvrdu vodu Neretvu.

– Ne mogu se sjetiti da sam dva puta pucao penal na jednoj utakmici. No kada se ima samopouzdanja, nije teško pucati dva penala u kratko vrijeme – pokušavao se Torbarina prisjetiti slične situacije u karijeri. Dojam s utakmice zato je bio svjež.

– Odlično smo odigrali, krenuli odmah kako treba i pokazali tko je gazda na Stanovima. Dali smo maksimum, pa nije bilo problema. Pored golova, imali smo još tri-četiri izrazite prilike da utakmicu riješimo još u prvom dijelu – dodao je razigrani zadarski krilni napadač. Ipak, Neretva je u 36. minuti uspjela smanjiti. Na ubačenu loptu u kazneni prostor domaćih neodlučno su startali vratar Luka Matasović i Richard Djeveljekaj, pa je Fran Ćavar iskoristio poklon, smanjio rezultat i dobio nadu gostima.

– Iz jedne greške vratili smo ih u utakmicu, ali smo drugo poluvrijeme opet otvorili furiozno. Zasluženo smo pobijedili – zaključio je Torbarina. Do potvrde nove domaće pobjede Zadar je došao u 50. minuti. Kristijan Jurić izborio je loptu na sredini, poslužio Djeveljekaja na desnom boku koji pronalazi Torbarinu na vrhu šesnaesterca gostiju, no umjesto udarca, maestro Karlo konobarski poslužuje Ivana Čurjurića, a zadarski ofenzivni veznjak velemajstorski s desetak metara iskosa gađa lijevu Čovićevu stranu za 3:1. Bio je to potez utakmice, pa se Čurjurić nakon utakmice našao u zagrljaju prvih čestitara – supruge i sina.

– Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Ozbiljno smo se cijeli tjedan pripremali za ovu utakmicu, jer je Neretva u posljednjih nekoliko utakmica odigrala zaista dobro. To je mlada i poletna momčad, ali mi smo dominirali cijelu utakmicu i pokazali naše pravo lice. Zasluženo smo pobijedili, a ta je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Rano smo zabili, što nam je omogućilo mirniji nastavak utakmice. Nadam se da ćemo takav ritam utakmice imati i u gostima – kazao je iskusni veznjak. Do kraja utakmice Zadar je zabio i četvrti zgoditak, ponovno nakon krasne akcije: Torbarina je pritisnuo Ivana Dolića i Abela Kalfića koji su pogriješili u predaji lopte, Čurjurić ju je osvojio, posuo zlatnim prahom i poslužio Zakarića koji poput plesača tanga elegantno prebacuje Čovića za konačnih 4:1. U utakmici bez kartona za igrače, isključen je gostujući fizioterapeut Zvonimir Ilić.

ZADAR – NERETVA 4:1 (2:1)

Zadar. Stadion Stanovi. Utakmica 21. kola 3. NL Jug. HNK Zadar – NK Neretva. Gledatelja: 120. Suci: Jurica Matoš, Toni Hajduk i Ivan Krajina. Delegat: Perica Zdravko.

Strijelci: 1:0 Torbarina (5′), 2:0 Torbarina (24′), 2:1 Ćavar (36′), 3:1 Čurjurić (50′), 4:1 Zakarić (69′).

Zadar: Matasović, Mrkela, Jurić, Banović, Čurjurić, Jerbić, Zakarić, Djeveljekaj, Bubalo, Pranić, Torbarina. Još su igrali: Viduka, Anić, Baričević, Rončević, Vuko. Trener: Dragan Blatnjak.

Neretva: Čović, Vištica, Bubalo, Kožul, Listar, Čuljak, Sesar, Ćavar, Jelavić, Zovko, Vrankić. Još su igrali: Domgjonaj, Kalfić, Dolić, Mikulić, Raguž. Trener: Goran Proleta.


Reci što misliš!