Sport

ht premier liga

Košarkaši Zadra nemaju vremena za odmor, očekuje ih derbi sa Šibenkom

Košarkaši Zadra nemaju vremena za odmor, očekuje ih derbi sa Šibenkom
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra nemaju vremena za odmor. Nakon dvije teške utakmice u razmaku od tri dana protiv Splita i Igokee m:tel, koje su se obje igrale „na posljednju loptu“, s maksimalnom potrošnjom energije, već u ponedjeljak u 2. kolu HT Premijer lige – Lige za prvaka momčad Danijela Jusupa dočekuje Šibenku.

Nažalost, obje spomenute utakmice donijele su poraze, a Zadrani se danas nadaju idealnom scenariju – ranom vodstvu, mirnoj utakmici, odmaranju nekoliko igrača i pobjedi. Nažalost, prošlost nas uči da u ovoj fazi natjecanja nema laganih utakmica, pogotovo kad je riječ o momčadi koja je tradicionalno težak suparnik Zadranima. Šibenka je u prvom dijelu sezone na svom parketu pobijedila 77:76, ali bilo bi ljepše kad bi se ponovio scenarij iz druge utakmice, koja je na Višnjiku završila 82:62.

– Ovo je treća godina kako sam u Hrvatskoj i svaki put kada bih igrao protiv Šibenke bilo je problema. Znamo da nas neće dočekati niti jedna lagana utakmica, pogotovo u ovoj završnici. Moramo se fokusirati i od početka nametnuti svoj ritam da utakmica ode u smjeru kojim mi želimo, kaže playmaker Zadra Sani Čampara.

Šibenka je dosta uravnotežena momčad, iz koje često nitko posebno ne „iskoči“, ali svi zajedno donesu rezultat. Posljednji put u Zadru je bolji od drugih bio Jambrović, no to im nije donijelo neku korist.

– Svi su podjednako kvalitetni, nema se koga izdvojiti, dobra su ekipa. Naša kvaliteta su dobra unutrašnja igra i trčanje, to nam je uvijek opcija A, ali ove sezone dobro i šutiramo, imamo više opcija. Najbitnije je da uđemo u ritam, onda ne bi trebalo biti problema, kaže Čampara.

Utakmica se igra sutra, u nedjelju, s početkom u 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića. Zbog održavanja automobilističke priredbe, veliko sjeverno parkiralište bit će zatvoreno, pa će posjetitelji utakmice vozila moći parkirati na parkiralištima na koja se ulazi iz Ulice Domovinskoga rata i iz Splitske ulice, te Ulice dr. Edvina Androvića.

Prijenos utakmice možete pratiti na HKS TV-u.

Kalelarga

Reci što misliš!