Sport

Karate

Hrvatska ženska karate reprezentacija osvojila europsko srebro

Hrvatska ženska karate reprezentacija osvojila europsko srebro
Sasa Miljevic / PIXSELL

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama, Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lea Vukoja, osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u karateu, u španjolskom gradu Guadalajari.

Lucija Lesjak izgubila je od Johanne Kneer 3-6, a Mia Greta Zorko od Duygu Bugur s istim rezultatom. Oba su susreta bila neizvjesna do posljednjih sekundi, s tim da se veći preokret dogodio u drugom dvoboju u kojem je Zorko duže vremena imala prednost, koju je na kraju ispustila za veliko njemačko slavlje i pobjedu 2-0.

Sadašnja generacija najboljih hrvatskih karatistica u ekipnom nastupu kompletirala je tako niz odličja, budući da u tri godine uzastopno imaju broncu, zlato i sada srebro.

"Dva prilično bliska meča su odlučila u kojima je završnica otišla na njemačku stranu", istaknula je Lucija Lesjak, a nadovezala se Sadea Bećirović, rekavši kako su Njemice bile dominantne i iskoristile prigodu.

"Djevojke su odlično odradile posao, dale sve od sebe i to je jedino bitno", riječi su Lee Vukoje.

Na putu do finala Hrvatice su u prvom kolu bile slobodne, a u nastavku su eliminirale Srbiju 2-1, Tursku 2-0 i Francusku 2-1.

Ranije tijekom subote u finalu poluteške kategorije -84 kg Enes Garibović izgubio je od Talijana Michelea Martine s 3-1 i osvojio srebro, a Anđelo Kvesić (+84 kg) je došao do brončanog odličja zahvaljujući pobjedi nad Turčinom Fatihom Senom 7-3.

Muška momčad u borbama u nedjelju se za broncu sastaje s Crnom Gorom.


Reci što misliš!