Sport

Nogomet, Prva HNL

Istra 1961 i Lokomotiva na Drosini odigrali bez golova

Istra 1961 i Lokomotiva na Drosini odigrali bez golova
Sasa Miljevic/PIXSELL

U prvom nedjeljnom susretu 26. kola HNL-a nogometaši Istre 1961 i Lokomotive su u Puli odigrali utakmicu bez pogodaka.

Oba su sastava s jednim osvojenim bodom ostali na svojim dosadašnjim pozicijama na ljestvici, Istra 1961 je peta, a Lokomotiva osma.

Od samog početka igralo se otvoreno s obje strane te su oba kluba tražili pogodak i težili napadačkoj igri. Unatoč tome u prvih 45 minuta mreže se nisu tresle jer su se i jedni i drugi mučili u samoj završnici akcija.

Za Istru 1961 najbolje su prilike propustili Boultam u 16. i Matheus u 37. minuti, dok je po pulsku momčad najveća napast bio Aliyu koji je mogao i bolje reagirati u dvije situacije, ali sve je samo završilo na pokušajima. Svoje su udarce okušali gostujući igrači Goričan i Stojković, ali sve je prošlo bez veće prijetnje za pulska vrata.

U drugom poluvremenu dodatno se smanjio broj pravih prilika. Od obje obrane su se relativno lako razbijali napadi. I u takvom laganom ritmu utakmica je došla do samog kraja. U finišu je opet svaka momčad imala po jednu solidnu priliku. S domaće strane je zaprijetio Bakrar, za Lokomotivu je pokušao Kulenović, ali sve je na kraju završilo bez golova.

Nakon što je primila od Gorice pet golova ovo je bila druga prvenstvena utakmica u nizu Istre 1961 kako nije primila pogodak. Prije ovih 0-0 pobijedila je Dinamo 1-0. Lokomotiva je nastavila pozitivan niz te u zadnje tri utakmice ima dvije pobjede i ovaj remi.

Kolo će završiti derbi utakmicom na maksimirskom stadionu. Od 17.30 sati igraju Dinamo i Rijeka.

HNL, 26. kolo:

Istra 1961 - Lokomotiva 0-0


Reci što misliš!