Sport

Košarka, HT Premijer Liga za prvaka

Jusup: Sa ili bez Božića protiv Splita moramo dati maksimum

Jusup: Sa ili bez Božića protiv Splita moramo dati maksimum
Šime Zelić/ PIXSELL

Ligu za prvaka HT Premijer lige KK Zadar sutra otvara utakmicom protiv KK Split. Ove sezone Zadar je slavio samo u prvoj prvenstvenoj utakmici, a u sljedeće dvije u AdmiralBet ABA ligi i jednoj u domaćem prvenstvu, gubio je u neizvjesnim završnicama.

Kada se tome doda lošije izdanje protiv FMP Soccerbeta i ozljeda Božića, jasno je zašto Zadrani utakmici pristupaju s velikim oprezom.

- Igra Splita bazira se na pick&rollu Dominika Mavre, uz tri Amerikanca koji su se dobro uklopili tim. Jukić i Runjić su igrači koji nam često rade probleme, priključuju im se Vuko, Kalajžić, Tišma… imaju širok roster. Pitanje je još uvijek hoće li Božić nastupiti, bez obzira na to moramo dati svoj maksimum, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Božić je pri kraju utakmice u Beogradu zadobio lakšu distorziju zgloba, a njegov mogući izostanak bio bi veliki udarac za momčad. Čak i u utakmicama u kojima mu naizgled ne ide, kao u prošloj protiv FMP-a, kada je krenuo s nekoliko izgubljenih lopti, dobio četvrti prekršaj na početku drugog poluvremena, a na kraju i izašao zbog ozljede, uspije na kraju „skupiti“ 25 poena, 10 skokova i dosegnuti daleko najveću valorizaciju na utakmici.

Onaj na koga će se Jusup zasigurno moći osloniti je Marko Ramljak. U Beogradu je bio vrlo raspoložen, uz bok Božiću s 25 postignutih  poena. Kako do pobjede protiv Splita?

- Mislim da trebamo promijeniti pristup i odigrati jednako kao u prošlom susretu protiv Cibone, nametnuti svoj ritam, agresivnost u obrani i napadu, što bi nam uvelike olakšalo put prema pobjedi. Split se digao i u zadnje vrijeme igra odličnu košarku, puno se vrti oko Mavre i Shortera, pod košem su nezgodni Sullivan i Nelson. Moramo im zatvoriti napadački skok pa ćemo imati veliku šansu za pobjedu, kaže kapetan Marko Ramljak.

Pravo nastupa u ponedjeljak bi trebao imati i novi igrač Adem Mekić.

Utakmica se igra u ponedjeljak od 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, uz prijenos na Sportskoj televiziji.


Reci što misliš!