Sport

Nogomet, ždrijeb Lige prvaka

Modrić na Kovačića u četvrtfinalu Lige prvaka

Modrić na Kovačića u četvrtfinalu Lige prvaka
Profimedia

Aktualni prvak Europe Real Madrid igrat će protiv Chelseaja u četvrtfinalu Lige prvaka, odlučeno je danas ždrijebom u Nyonu, a pobjednik ovog dvoboja igrat će u polufinalu protiv boljeg iz ogleda najvećih favorita - Manchester City i Bayerna.

Real našeg Luke Modrića, koji je pobijedio prošlogodišnjeg finalista Liverpool ukupnim rezultatom 6-2 u osmini finala, suprotstavit će se drugoj engleskoj momčadi nakon što je Chelsea Grahama Pottera nanio Borussiji Dortmund prvi poraz ove godine i kvalificirao se s ukupnom pobjedom 2-1. Za Chelsea nastupa Mateo Kovačić.

City, koji je bio finalist 2021. i još čeka europski naslov, sučelit će se s prvakom 2020. Bayernom kojeg je Guardiola vodio tri sezone od 2013. Pod Guardiolom su bili višegodišnji prvaci Bundeslige, ali su svake godine padali u polufinalu Lige prvaka. Za Bavarce igra Josip Stanišić.

U preostala dva dvoboja četvrtfinala snage će odmjeriti Inter i Benfica, odnosno u talijanskom derbiju Milan i Napoli. Pobjednici tih četvrtfinalnih dvoboja bit će suparnici u polufinalu. Za Inter igra Marcelo Brozović, za Benficu Petar Musa, a za Milan Ante Rebić.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 11. i 12. travnja, a uzvrati su na rasporedu 18. i 19. travnja. Polufinalni susreti na rasporedu su 9. i 10. svibnja, odnosno 16. i 17. svibnja. Finale Lige prvaka igra se 10. lipnja u Istanbulu.


Reci što misliš!