Sport

Košarka, KK Pakoštane

11 uspješnih godina KK Pakoštane - od sljedeće sezone kadeti u natjecateljskom sustavu HKS-a

11 uspješnih godina KK Pakoštane - od sljedeće sezone kadeti u natjecateljskom sustavu HKS-a

KK Pakoštane u svojim je kratkoročnim planovima zacrtao uključiti kadetsku ekipu u natjecateljski sustav HKS-a, što bi se trebalo dogoditi u sljedećoj sezoni, dok je dugoročni plan formiranje i uključivanje u rad i natjecanje juniora i seniora.

Godine prolaze, košarka u Pakoštanima ne posustaje

Klub je u dosadašnjih 11 godina rada postavio snažne temelje znanja i ljubavi prema košarci koji ih i danas, unatoč svim neverama, čvrsto drže na košarkaškoj karti Hrvatske.

- Želimo rasti. Krenuli smo 2012. godine kada je prvi put u povijesti mjesta osnovan košarkaški klub. Danas s ponosom ističemo kako imamo pedesetak članova polaznika Škole košarke u dobi od 5 do 17 godina, kazuje Dinko Mandić, trener i dopredsjednik kluba, uz predsjednika Tomislava Maksana inicijator pokretanja projekta radnog naziva 'košarkaški klub u Pakoštanima'.

Djeca okupljena oko košarkaške lopte misao je vodilja čelnih ljudi kluba.

- Osnovni ciljevi kluba su rad s djecom i mladima, razvijanje sportskih navika, usmjeravanje na zdravi načina života. Smisao projekta je omogućiti djeci da kvalitetno koriste slobodno vrijeme, da dobiju alternativu za ulična druženja i kafiće.

Djeca koja su prošla kroz naš klub zadnje desetljeće dokaz su da se kroz igru s košarkaškom loptom uči živjeti. Stječu se društvene kvalitete i nova prijateljstva, razvija ekipni duh, generalno poboljšava se kvaliteta njihovih života, podjednako s pogođenom i promašenom tricom, kazuje Mandić koji posebno apostrofira jednu stvar, a to je uspjeh u školi.

- Djeca koja treniraju u našem klubu znaju da je ponašanje na prvom mjestu, učenje na drugom, a tek onda dolazi košarka koja je na trećem mjestu. Redovitim nadzorom njihovih ocjena i ponašanja u školi od strane trenera određuje se tko može trenirati, ići na putovanja i igrati utakmice, naglasio je trener Mandić i pozvao mlade Pakoštance da im se priključe.

- Treninzi se održavaju u dvorani OŠ Pakoštane. Djeca treniraju tri puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 17 do 21 te subotom od 10 do 13 sati. Polaznici su podijeljeni u tri grupe, najmlađu u kojoj su djeca do 9 godina, srednju u koju spadaju košarkašice i košarkaši od 9 do 13 godina te stariju u kojoj su svi stariji od 13 godina. Nedjelja je rezervirana za odigravanje utakmica.

U desetak godina postojanja male košarkašice i košarkaški Pakoštana su sudjelovali u na raznim natjecanjima u Zagrebu. Otočcu, Belišću, Škabrnji, Bibinjama, Zadru, rodnim Pakoštanima, ali i u dalekoj Bitoli u Sjevernoj Makedoniji.

- Svugdje nam je lijepo i stječemo prijateljstva, ali razina koju su i djeca i roditelji na tim druženjima dosegnuli s KK Cedevita Junior je priča koja daje smisao svemu onome čim se bavimo, zaključio je dopredsjednik i trener KK Pakoštane Dinko Mandić te se posebno zahvalio Općini Pakoštane koja je prepoznala rad klupskih djelatnika i značaj kluba za društveni život općine.


Reci što misliš!