Sport

18. kolo AdmiralBet ABA lige

Zadar u dalmatinskom derbiju gostuje kod Splita na Gripama

Zadar u dalmatinskom derbiju gostuje kod Splita na Gripama
Šime Zelić/ PIXSELL

U susretu 18. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra u petak, 3. veljače gostuju u Splitu kod istoimenog protivnika. Bit će to četvrti ovosezonski međusobni dvoboj ovih dvaju suparnika. Zanimljivo, u sva tri dosadašnja do pobjede je stigla gostujuća ekipa.

U prvom igranom u sklopu HT Premijer lige igrači Danijela Jusupa u Splitu su u listopadu prošle slavili s 89:83. Splićani su zatim uzvratili pobjedom u ABA ligi nekoliko dana kasnije, da bi do novog slavlja na Višnjiku, ovog puta u domaćem prvenstvu, došli prije nešto više od dva tjedna.

Hoće li se serija gostujućih pobjeda nastaviti i na sutrašnjoj utakmici tek preostaje za vidjeti. Ono što je sigurno je da su se pozicije s početka sezone mrvicu izmijenile. Zadar je, za razliku od početka sezone, u zadnje vrijeme počeo posustajati, što i ne čudi s obzirom na kratak roster i recentna događanja u klubu oko financija, dok se kod Splićana iz kolo u kolo vidi evidentan napredak u igri.

– Da, Split je u očitom podizanju forme. Moram reći kako igraju baš dobro i u dobrom su raspoloženju. Koliko imam čuti veliko je zanimanje za taj susret i drago mi je zbog toga. Mi ćemo morati biti na visokom nivou ukoliko želimo biti konkurentni u tom dvoboju, rekao je u najavi utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

S trenerom se složio i razigravač Zadra, Sani Čampara:

– Očekuje nas jako težak susret. Pogotovo jer se Split podigao u formi i igraju sjajno u zadnje vrijeme. Nama neće nedostajati motiva jer su na pobijedili u posljednje dvije utakmice. Ono što je važno je da smo svi zdravi i da dobro treniramo. Raspored jest gust ali dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti na Gripama.

Utakmica na Gripama igra se sutra s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na Arenasport televiziji.


Reci što misliš!