Sport

direktor kk Zadar

Gunjević: Vjerujem da će Grad dati ruku jer mu je to obaveza, a sportski direktor uz Jusupa klubu nije potreban

Gunjević: Vjerujem da će Grad dati ruku jer mu je to obaveza, a sportski direktor uz Jusupa klubu nije potreban
Facebook

– Pozivam Branka Dukića ako ima boljeg kandidata neka me smjeni. Nisam došao ovdje da klub propadne ali ne želim da svi prisvajaju zasluge za koje nisu zaslužni – rekao je direktor Košarkaškog kluba Zadar David Gunjević na današnjoj konferenciji za medije koju je sazvao povodom teške situacije u klubu, a koja svakim danom postaje sve teža.

Gunjević je naglasio kako je on odgovorna osoba u klubu i kako će jedino on kazneno odgovarati zbog neisplate plaća koja radnoj zajednici kasni dva, a igračima tri mjeseca.

– Ja neću ostaviti svoj klub. Želim da ovaj klub bude pravedniji i normalniji nego kada sam ja došao. Ja garantiram da će se neke stvari ovdje promijeniti. Možda se izvana ne vidi, ali krvav posao radimo kako bi klub opstao, kaže Gunjević napominjući kako se s vlasnikom, odnosno Gradom Zadrom priča svaki dan.

– Shvaćam njihovu situaciju ako se ne može se dati nekakva pozajmica. Smatram da za to nema osnove zbog blokade proračuna. Ali vjerujem da će Grad dati ruku jer mu je to u konačnici i obaveza.

Gunjević je naglasio i kako ne želi da si netko neopravdano prisvaja zasluge, a kao jednog od takvih spomenuo je sportskog direktora Denisa Pleslića koji je, kako kaže Gunjević, prema medijima išao sa vrlo tendecioznim priopćenjem.

– Imamo situaciju da je Luka Božić prije 16 dana poslao zahtjev za raskidom ugovora. Ja pričam s njegovim agentom i njegovim ocem svaki dan. Ja, a ne Denis Pleslić čija je to obaveza. Ovo je mali grad i svi znamo da u situaciji gdje je Danijel Jusup prvi trener da tada sportski direktor nije potreban. Ali tu su Statutom kluba neke stvari krivo postavljene, kaže Gunjević.

Za kraj Gunjević je najavio i velike promjene i smanjenje obveza kluba koje bi trebale uslijediti nakon 15. veljače i utakmice četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića kada istječe rok u kojem je dogovoreno kako se oko seniorskog pogona neće događati ništa, odnosno da se s igračima do tada neće raskidati ugovori.


Reci što misliš!