Sport

direktor kk Zadar

Gunjević najavio konferenciju o stanju u klubu

Gunjević najavio konferenciju o stanju u klubu
Šime Zelić/ PIXSELL

Iz KK Zadar stigla je najava konferencije za medije u kojoj ne stoji ništa osim vremena, mjesta i da ju saziva direktor David Gunjević.

Konferencija će zasigurno biti odgovor direktora na nova događnja i izjavu trenera Danijela Jusupa da stručni stožer i igrači mjesecima nisu dobili plaću, što je rekao prošlog tjedana nakon pobjede momčadi protiv Borca iz Čačka. Dodao je, vrlo dramatično, da moraju posuđivati novac da si plate režije. 

U međuvremenu je Zadar odigrao utakmicu s Cedevitom Junior od koje je u nedjelju izgubio. 

- Ključan je bio umor i uz to ova događanja u klubu koja imamo vezano uz plaćanje. Sve se to odražava na igrače koji nemaju taj fokus na igru, a ja ne mogu baš od njih tražiti, ako već nisu plaćeni, da budu maksimalno profesionalci, tako da me ovakva situacija ne iznenađuje. Ovo je prva utakmica da smo se baš ovako raspali, ali vidjet ćemo, nastojat ćemo se konsolidirati i biti bolji u utakmicama koje nam slijede, rekao je Jusup nakon te utakmice. 

Gunjević je već kazao je kako plaće kasne jer klub iz gradskog proračuna u zadnjih godinu dana nije dobili ni lipe, a u svom obraćanju javnosti aludirao je i na slanje Nogometnog kluba u Zadar u stečaj uz osnivanje novog kluba - HNK Zadar.

Društvo je u periodu unatrag šest mjeseci zbog političke situacije ostalo bez redovnih 1.060.000 € iliti 71% prihoda. Ponavljam - MILIJUN I ŠEZDESET TISUĆA EURA te je točno GODINU DANA bez jednog jedinog centa od svojeg najvećeg dioničara. U istom periodu, klub je ostao likvidan te račun nije bio blokiran dana za što ne treba biti puno pametan i zaključiti kako se radi o čudu (iako neki i s time očito imaju problema), a održavanje postojećeg će definitivno biti najveći izazov u narednom periodu. Dolaskom g. Martinovića i g. Kljajića Nadzorni odbor je konačno dobio prijeko potrebnu energiju i znanje realnog sektora te će zajednički s Gradom ubrzano raditi na pronalasku rješenja za trenutnu situaciju. Dotad će jedina prava informacija dolaziti iz Kluba, a ne sa strane. Dragi Gradski vijećnici, ako želite stečaj i osnivanje HKK Zadra, recite to odmah i otvoreno, a ne da žrtvujem svoje zdravlje bezveze,  upozorio je Gunjević.

Sportski direkotor Denis Pleslić jučer je rekao da se financijska situacija nije se odrazila na rezultate kluba. 

- Unatoč financijskim problemima u kojima se klub nalazi u posljednje vrijeme, kao sportski direktor želim naglasiti da se za sada financijska situacija nije odrazila na sportske rezultate u svim segmentima kluba. Treneri vrijedno rade, igrači napreduju po planu, i zaslužili su da budu plaćeni za svoj rad


Reci što misliš!