Sport

Atletika

Početak sezone iz snova za AK Alojzije Stepinac, David Dragaš viceprvak Hrvatske

Početak sezone iz snova za AK Alojzije Stepinac, David Dragaš viceprvak Hrvatske

Nova sezona Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra započela je sjajnim rezultatima ostvarenim na Prvenstvu Hrvatske za juniorke i juniore u Zagrebu.

David Dragaš je osvojio srebrno odličje u troskoku s rezultatom 12.68 m dok je u skoku u dalj bio četvrti s osobnim rekordom 6,03 m. Malo je nedostajalo da se i Antonia Džaja u troskoku popne na postolje. Ostala je prekratka za 4 cm, skočila je 11.43 m i natjecanje završila na 4. mjestu.

U sklopu prvenstva održan je i atletski miting na kojem su nastupili dvije kadetkinje i dva seniora AK Alojzije Stepinac.

Za kadetkinje su nastupile sestre Eva i Zara Šilić te su istrčale svoje osobne rekorde na 60 metara (Eva 8,69, Zara 8,84). Za senior su nastupili Juraj Bilaver i Filip Nimac. Juraj je istrčao 7,95, a Filip 8,37.

„Prvim nastupom ove sezone, zadovoljan sam i vidim prostora za napredak Davida i Antonije u njihovim disciplinama, što će pokazati u nadolazećim natjecanjima“, izjavio je nakon prvenstva trener uspješnih juniora Mate Bulić.

Već idući vikend na rasporedu je Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u atletici, a u AK Alojzije Stepinac se nadaju novim odličnim rezultatima.


Reci što misliš!