Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Mega se nudila ali Zadrani to nisu uspjeli pretočiti u pobjedu

Mega se nudila ali Zadrani to nisu uspjeli pretočiti u pobjedu
Mega MIS/ Ivica Veselinov

U 16. kolu AdmiralBet ABA lige večeras su u Beogradu košarkaši Mega MIS svladali košarkaše Zadra rezultatom 80-77 te im nanijeli osmi poraz u sezoni. Imali su Zadrani +8 šest minuta prije kraja odlučujuće dionice ali nisu to znali iskoristiti.

Sjajno su Zadrani ušli u utakmicu i s tri trice, prvo Šantelja pa Ramljaka i na koncu Jordana, nakon minutu i pol poveli 0-9. I očito odmah upisali bodove i spremili se za povratak doma. Međutim, domaći su nakon minute odmora napokon počeli igrati i serijom 11-1, poveli s 11-10. Zadrani u tom periodu ali i kasnije promašuju seriju čistih zicera, trica je stala (u preostalih 8 i pol minuta prve dionice gosti su zabili 11 poena), s druge strane razigrao se i naskakao Rudan i na mali odmor Mega je otišla vodstvom 24-20.

Jako loša košarkaška predstava nastavila se i u drugoj četvrtini. Očajan šut i puno pogrešaka s obje strane. Ipak, na početku nešto bolje su se snašli domaćini pa su u nekoliko navrata otišli na +6 (28-22), nešto kasnije na 40-34 ali nekako su Zadrani (više Meginim pogreškama) pronašli način da se vrate pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 40-38.

Jusupovi momci imali su odličan rezultat s obzirom na šut koji je bio očajan (35 posto za dva, 32 posto za tri, Mega 41 za dva i 39 posto za tri) i na deficit u skoku (19/24). Mega je imala 8, a Zadar 6 izgubljenih lopti.

Kod Mege Rudan je zabio 12 uz 5 skokova, a kod Zadra Božić 12 uz 6 skokova i 4 asista.

Niti nastavak nije ponudio ljepšu košarku i dalje su obje momčadi igrale u nekakvom grču. Poveli su domaći s 44-40, pa je Zadar uzvratio serijom 5-0 za vodtvo 44-45. Najveće vodstvo gosti su imali nakon dvije vezane trice Božića i Davisa, 50-53. Domaćini su uzvratili serijom 7-0 i ponovo imali 4 poena razlike. Zadrani preko Drežnjaka (2+1) i Lakića rade seriju 5-0 kojom zaključuju treću dionicu vodstvom 57-58.

Nakon egala kod 60-60 budi se Jordano koji vezuje dvije trice te dvicu za +8, 60-68, bilo je 6 minuta do kraja. I kao po već ustaljenom obrascu samo zadovoljni ali i umorni Zadar (kojima je to bika četvrta utakmica u 8 dana, dok je Mega imala 9 dana odmora) tada staje, Mega se budi i s četiri trice u kratkom vremenu (Rorie, Cerovina, Cazalon i Uskoković) vraća se u vodstvo 76-75, 2 i pol minute do kraja. Zadrani više nisu imali ni snage ni koncentracije za povratak a pobjedu je zapečatio prodorom Rorie, a konačnih 80-77 postavio je Božić.

Velika šteta, jer u jednoj čudnoj utakmici Mega se nudila, Zadar je imao +8 ali nije uspio zadržati koncentraciju te su domaćini na koncu zasluženo slavili.

Kompletna statistika

Megu je do treće uzastopne pobjede predvodio hrvatski reprezentativac Matej Rudan s a 16 poena i 13 skokova, Cazalon je dodao 11 (uz po 5 asista i skokova), a po 10 su zabili Đurišić i Grbović.

Kod Zadra najbolji Božić s 26 poena, 10 skokova i 7 asistencija, Jordano je dodao 18 a Drežnjak 10 poena. Lakić je odigrao solidnu rolu s 8 poena te po 5 skokova i asistencija, dok su večeras potpuno podbacili Ramljak (3 poena) i Žganec (2).

Zadar je sad na skoru od 8 pobjeda i isto toliko poraza, dok je Mega stigla do šeste pobjede uz 10 poraza.

Standings provided by Sofascore


Reci što misliš!