Sport

njemu u čast

Sportski nogometni centar u Murvici nosit će ime Mire Suraća

Sportski nogometni centar u Murvici nosit će ime Mire Suraća
Facebook

Iz NK Abecede ZDC čiji je Miro Surać bio tajnik objavili su da će njemu u čast sportski centar u Murvici dobiti ime.

- Rođen 17.1.1997. godine, Miro Surać, istinski zaljubljenik u sport i sportska zbivanja, usko je bio vezan uz veliki nogomet i futsal, kao djelatnik koji je obavljao delegatske i sudačke poslove te bio tajnik u nekoliko županijskih klubova.

Još od malih nogu razvio je ljubav prema sportu. Djelovao je ili bio vezan na neki način u gotovo svim klubovima na području općine Poličnik, počevši od Nogometnog kluba Murvica iz svoje rodne Murvice. Potom u Malonogometnom klubu Murvica, Nogometnom klubu Dragovoljac iz Poličnika, Futsal Murvici, Dasiaddu, Deportivo la Murvici, Super Ciksu a posljednja funkcija koju je obavljao bila je mjesto tajnika u Nogometnom klubu Abeceda Zara dental centar.

Uspješno je i organizirao središnji sportski događaj u svom mjestu, svima znanu Murvicošijadu. Cijelog svog života sanjao je da njegovo mjesto dobije svoje nogometno igralište, a svoje ideje podijelio je s Antom Dokozom, predsjednikom Nogometnog kluba Abeceda, inače svojim kumom.

Od trenutka kada se rodila ideja u njemu te kada je Nogometni klub Abeceda počeo sa svojim radom 2015. godine, sve njegove misli i snovi bili su usmjereni ka izgradnji igrališta. Cijelog sebe je dao u projekt koji je ovih dana dobio i svoj nastavak u vidu izgradnje sportskog nogometnog centra u Murvici.

Taj sportski centar nosit će upravo njegovo ime, jer jednom je i sam Miro rekao kako će utakmice gledati iz prvog reda, a Nogometni klub Abeceda obećava da će ustrajati i ostvariti njegove zamisli i snove, jer i u počecima djelovanja kluba i nogometne škole, istaknuto je debelim slovima da sanjamo iste snove. Mi ćemo ih i dalje sanjati uz njegov blagoslov s nekog ljepšeg mjesta, sve do ostvarenja konačnog cilja.

Njegov put završio je prerano.

Završio je tamo gdje ga je i počeo kao dječak sanjar, u hramu nogometa. Sudbina je tako htjela, Bog je trebao još jednog anđela kojeg je pozvao sebi da mu bude od pomoći na nebu. Nama je ostavio skamenjena srca i praznu dušu, ali i jedan tinjajući plamen u dubini naših duša. Plamen je to koji će uvijek gorjeti, dok je nas, dok živimo i radimo, lik i djelo Mira Suraća zauvijek će biti među nama, objavili su iz NK Abecede ZDC. 


Reci što misliš!