Sport

Košarka, Kup Krešimira Ćosića

Cibona u drami izbacila Split iz Kupa, povratak Ukića

Cibona u drami izbacila Split iz Kupa, povratak Ukića
Milan Sabic/PIXSELL

U najzanimljivijoj utakmici osmine finala Kupa Krešimira Ćosića branitelj naslova Cibona je kao domćin svladala Split sa 90-88 i tako izborila plasman na završni turnir.

U izjednačenoj utakmici, u kojoj nijedna momčad nije uspjela doći do dvoznamenkaste prednosti, Cibona je u zadnju četvrtinu ušla s vodstvom 73-68. No, Splićani su za minutu i pol napravili seriju 8-0 i poveli sa 76-73.

Kad je Borna Kapusta pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 87-83 na 34 sekunde prije kraja, činilo se da će Cibona lakše doći do pobjede. No, Dominik Mavra je 27 sekundi prije kraja pogodio tricu, a tri sekunde poslije Kapusta ponovno pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 88-86.

U sljedećem napadu je Mavra položio za 88-88, da bi Aleksandar Aranitović pogodio sa pet metara za 90-88, kad je na semaforu ostalo 1.2 sekunde. U zadnjem napadu, nakon minute odmora Splićana, Dominik Mavra je dobio loptu, nakon driblinga se digao na šut za tricu i promašio, a pritom je dosuđena osobna pogreška Blažu Mesičeku. Nakon pregleda snimke, suci su zaključili da je osobna pogreška učinjena po isteku vremena te je na taj način Cibona došla do teško izborene pobjede.

Strijelac pobjedničkog koša Aleksandar Aranitović ubacio je 14 poena, dok je Lovro Mazalin sa 16 koševa bio najefikasniji u Ciboni. Krešimir Ljubičić je ubacio 13, a Sven Smajlagić 11 poena.

Splićane je sa 24 koša predvodio Mavra. Shannon Shorter je ubacio 22 poena, a po 12 su postigli Lovre Runjić te povratnik i kapetan momčadi Roko-Leni Ukić.

Osim Cibone, mjesto na završnom turniru od zagrebačkih momčadi izborili su još zagrebački Dinamo, koji je svladao Goricu sa 81-76, Cedevita Junior, koja je na gostovanju u Dubrovniku slavila sa 70-64, Bosco gostujućom pobjedom 86-79 kod Vrijednosnica Osijek te Furnir koji je u Dubravi svladao Zabok sa 74-69.

Šibenka je na Baldekinu bila bolja od DepoLink Škrljeva sa 71-65, a Kvarner je u Rijeci svladao Zagreb sa 68-66.

Posljednja utakmica osmine finala na rasporedu je 20. prosinca, kad će Alkar u Sinju ugostiti Zadar.


Reci što misliš!