Sport

Nogomet, SP 2022 Katar

Dalić: Vratili smo se i to mogu samo velike momčadi, ali ništa još nismo riješili

Dalić: Vratili smo se i to mogu samo velike momčadi, ali ništa još nismo riješili
PIXSELL

Ništa nismo riješili, ovo je samo mali koračić, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon 4-1 pobjede protiv Kanade u drugom kolu skupine F svjetskog prvenstva.

„Čestitam igračima na sjajnoj utakmici jer bilo je vrlo teško i opasno na početku. Primili smo pogodak, Kanađani su dobili još veću energiju, a inače pucaju od energije i drugi primljeni pogodak bi zato bio strašno opasan. Uspjeli smo ih primiriti, vratili smo se i to mogu samo velike momčadi. To mogu momčadi koje dišu zajedno, koje su pune motiva, vjere i odlučnosti. Upravo je to Hrvatska i zato mi je jako drago“, rekao je nakon prve pobjede na prvenstvu u Katru Dalić.

„Ništa nismo riješili ovom pobjedom. Napravili smo mali koračić, ali nam sada slijedi Belgija. Njima je ta utakmica, kao i nama, posljednja šansa za osminu finala. Bit ćemo smireni i iako imamo bod više od njih mi moramo tražiti pobjedu“.

Dalić se potom osvrnuo na nekoliko pojedinaca u pobjedi protiv Kanade.

„Dogovorili smo se da Kramarić i Perišić stoje šire tako da se otvara prostor za Kovačića i Modrića. I može govoriti tko što hoće, ali to je najbolji vezni red, kako sam uvijek govorio. Kramarić? Otkako sam izbornik on uvijek riješi i uvijek da ono što očekujemo od njega. Svaka mu čast na svemu.

Drago mi je i zbog Livaje. Jednu je situaciju namjestio, zabio jedan pogodak. Dalje nije mogao pa smo uveli Petkovića koji može sačuvati loptu, a to nam je trebalo. No, uvijek sam govorio, mi imamo sjajna četiri napadača. Svaki će napraviti ono što tražimo od njega“, zaključio je hrvatski izbornik.


Reci što misliš!