Sport

bit će veselo

Kids' Athletics Day u Krešin dom dovodi djecu iz šest hrvatskih gradova

Kids' Athletics Day u Krešin dom dovodi djecu iz šest hrvatskih gradova

U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije u nedjelju 27. studenoga 2022. godine u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra pod svodovima dvorane Krešimir Ćosić održat će se Kids' Athletics Day.

Nastupit će atletske škole iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Knina, Biograda i Zadra.

Očekuje se sudjelovanje preko 150 najmlađih atletičara koji će se natjecati u šest disciplina: trčanje na 60 m, trčanje preko niskih prepona 50 m, štafetno trčanje (formula), žabice skokovi, bacanje medicinke 1kg iz klečećeg položaja i aerobno kružno trčanje tri minute s lopticama.

„Izuzetno smo sretni da možemo biti domaćini djeci koja se tek upoznaju s atletikom. U gradu Zadru ovaj vid natjecanja provodimo zadnjih osam godina i pokazao se jako dobrim i korisnim“, rekao je predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović.

Specifičnost natjecanja su mješovite ekipe djevojčica i dječaka čime se potiče ravnopravnost spolova i razvija timski duh.

Za sve sudionike osigurane su medalje kao uspomena na ovaj sportski događaj, a tri najbolje ekipe po dobnim kategorijama osvojit će pehare.

Početak natjecanja je u 12 sati.


Reci što misliš!