Sport

prvi poraz na domaćem terenu

Nogometaši Zadra jesensku polusezonu završili na drugom mjestu

Nogometaši Zadra jesensku polusezonu završili na drugom mjestu

Na oproštaju od jesenskog djela, prvi domaći poraz (1:3) upisali su nogometaši Zadra. Na Stanovima je u srazu županijskih predstavnika, dvostruki strijelac za pobjedničku momčad Primorca bio Yusuf Musa, koji je skupa sa Aliyu Okechukwu, svojim sunarodnjakom iz Nigerije zadavao velike probleme nekompletnoj obranih domaćih.

 Obje su ekipe nastupile oslabljene, međutim, izostanak stoperskog dvojca Jure Jerbića i Josipa Iveljića više se osjetio kod „plavih sa Stanova“. Ovim porazom Zadar je prvi dio sezone – sa učinkom od deset pobjeda, dva neodlučena i tri poraza – završio na drugom mjestu sa 32 boda, četiri manje od vodeće Zagore. Proljetni dio natjecanja nogometaši Zadra u 16. kolu nastaviti će u nedjelju, 19. veljače na gostovanju u Opuzenu protiv Neretvanca.

Zadar – Primorac    1:3  (0:1)

Igralište Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Strijelci: 0:1 Musa (38), 1:1 D. Torbarina (50.ag), 1:2 Musa (57), 1:3 Pavlović (87).

ZADAR: Stojanov – Burčul (od 61. Mrkela),  Djeveljekaj, Muić,  Rončević (od 46. Viduka) – Banović, Ćurjurić (od 61. D. Bačić), Jurić (od 85. Brkić), Pranić – Jordan (od 76. M. Bačić), Bubalo. Trener: Želimir Terkeš.

PRIMORAC: Čulin – Jurišić, Birkić (od 72. Kulaš),  D. Torbarina, Štura – Bitunjac, R. Nakić (od 83. M. Colić) – K. Torbarina (od 83. Vodopija), Musa, Kadija (od 65. Pavlović) – Okechukwu. Trener: Mirko Labrović.

KAKO SU PADALI GOLOVI:

0:1  Musa  (38′)

Do tada je u pogođenim vratnicama (Ćurjurić/Kadija)  i gredama (Okechukwu) bilo 1:2 za Biograđane, a onda su gosti i statističku premoć u udarcima prema i u okvir vratiju – okrunili i pogotkom. Sa desne strane ubacio je Karlo Torbarina. Vratar Mate Stojanov je rukom loptu odbio samo do Nigerijca Yusufa Muse koji je dobro pratio akciju i sa nekih šest-sedam metara posprema u mrežu za vodstvo Primorca.

1:1  D. Torbarina  (50′)

Želimir Terkeš je na poluvremenu lijevog bočnog Hrvoja Rončevića zamijenio Lukom Vidukom. Tako se kod domaćih na svoju prirodnu poziciju vratio Matteo Pranić, koji je centrirao prilikom poravnanja domaćih. Lopta je išla prema Marku Jordanu, ali je na putu do mreže posljednji s njom igrao stariji Torbarina, Domagoj – stoper Biograđana.

1:2 Musa  (57′)

Domaći su krenuli po preokret, a doživjeli hladan tuš. Duboko iz terena koji pripada Primorcu Frane Bitunjac je dugom loptom na lijevoj strani izbacio Musu. Nigerijac je u sprintu s loptom ušao kazneni prostor Zadra i tu je prevario Luku Burčula. Musa je loptu prebacio  na svoju slabiju desnu nogu te je sa sedam-osam metara iskosa lijepo naciljao i pogodio suprotni lijevi kut, nemoćnog Stojanova.

1:3 Pavlović (87′)

Zadar nikako ozbiljnije  i opasnije nije uspijevao ugroziti vrata Antonia Čulina, dok je Primorac preko Vice Birkića zatresao po drugi put gredu domaćih. Najbolji igrač utakmice, Yusuf Musa dalekometnom asistencijom, također iz polovice Primorca pronašao je Pavlovića, zadarsko dite sa Bilog briga, koji je prije par mjeseci postao punoljetan, negdje oko centra. Ovaj je u trku bio brži od Rikija Djeveljekaja, i sa vrha šesnaesterca plasiranim je udarcem savladao Stojanova.


Reci što misliš!