Sport

Jedrenje, OP Hrvatske u klasi Melges 24

Filip Jurišić i posada Strilica Zuxu sjajno otvorili regatu u Zadru

Filip Jurišić i posada Strilica Zuxu sjajno otvorili regatu u Zadru
Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Europski doprvak i svjetski brončani u klasi ILCA7, Filip Jurišić, i posada Strilica Zuxu u sastavu Lovre Perhat, Antonio Arapović i Marko De Micheli Vitturi vodeći su nakon prvog dana otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24 koje je započelo u Zadru u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok.

Drugo mjesto trenutačno drži posada Razjaren s kormilarom Antom Ćesićem, bivšim juniorskim svjetskim prvakom u klasi 470, a podij nakon uvodnog dana Zadar CRO Melges 24 Cupa zatvara Mataran 24 s kormilarom Antom Boticom.

U petak su održana dva jedrenja po laganom istočnjaku od sedam čvorova koje je od posada tražilo dobro 'čitanje' mora i strpljenje kroz regatno polje. U takvim se zahtjevnim uvjetima najbolje snašla Strilica Zuxu koja je s četvrtim i prvim mjestom zauzela vodeću poziciju na otvorenom prvenstvu Hrvatske koje se jedri uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, Sailing Pointa, Digitalnog akvarija, Urbanih ideja i Turističke zajednice Zadar.

'Uživam jedriti u Zadru nakon odrađenog Europskog prvenstva u svojoj olimpijskoj klasi. Konkurencija je sjajna i nabrijana, one design klasa kao Melges 24 pruža ono pravo iskonsko regatavanje koje svi volimo', izjavio je Filip Jurišić.

U posadi Strilica Zuxu nalazi se  Antonio Arapović, sjajni jedriličar s Murtera, koji je prije nekoliko godina jedrio sam Šimom Fantelom u klasi Zvijezda.

'Lani sam kao član posade Tutta Forze osvojio naslov prvaka u Melgesu 24 na otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu, a ove godine sam odlučio jedriti sa svojim dobrim prijateljem Filip Jurišićem. S obzirom na to da prvi put jedrimo svi zajedno, imali smo sjajno otvaranje u Zadru', ispričao je Antonio Arapović.

Treće mjesto u ukupnom redoslijedu drži posada Mataran 24 koja je na nedavnom Europskom prvenstvu u Genovi za ovu klasu osvojila srebro u ukupnom redoslijedu i zlato u Corinthian (amaterskoj) konkurenciji.

'Upisali smo sedmo i treće mjesto, što je solidan rezultat na otvaranju. Zadovoljan sam, imali smo brzinu kroz polje, u drugom smo jedrenju napredovali nekoliko pozicija i držimo postolje nakon uvodnog dana', pojasnio je Ante Botica.

Rezultati nakon prvog dana (2 jedrenja): 1. Strilica Zuxu 5, 2. Razjaren 8, 3. Mataran 24 10, 4. Point One 10, 5. Universitas Nova 11…


Reci što misliš!