Sport

#tenis

Davis Cup: Kanada posljednji polufinalist

Davis Cup: Kanada posljednji polufinalist
Sanjin Strukic/PIXSELL

Tenisači Kanade kao posljednji su se plasirali u polufinale završnog turnira Davis Cupa koji se održava u Malagi i to nakon preokreta protiv Njemačke (2-1).

Njemačka je u ovom polufinalu povela 1-0 nakon što je Jan-Lennard Struff iznenadio Denisa Shapovalova od kojeg je bio bolji sa 6-3, 4-6, 7-6(2). Kanađane je u igru vratio Felix Auger-Aliassime koji je nadjačao Oscara Ottea 7-6(1), 6-4 pa su o konačnom pobjedniku odlučivali parovi.

Njemački par Tim Puetz i Kevin Krawietz su dobili prvi set 6-2, ali je potom uslijedio preokret u izvedbi Vaseka Pospisila i Denisa Shapovalova koji su na kraju slavili 2-6, 6-3, 6-3.

U polufinalu će Kanada igrati protiv Italije koja je tijekom četvrtka svladala SAD-e s 2-1. Prvo je Lorenzo Sonego donio Talijanima prvi bod nakon što je pobijedio Francesa Tiafoea 6-3, 7-6(7). Na 1-1 je izjednačio Taylor Fritz nakon pobjede 7-6(8), 6-3 protiv Lorenza Musettija, a ključni bod su Talijanima donijeli parovi. Simone Bolelli i Fabio Fognini svladali su sa 6-4, 6-4 Tommyja Paula i Jacka Socka.

U drugom polufinalu će igrati Hrvatska i Australija. Obje su reprezentacije ranije tijekom tjedna svoje suparnike svladali nakon dva pojedinačna meča. Hrvatska je bila bolja od domaćina Španjolske 2-0, a Australija od Nizozemske istim rezultatom.


Reci što misliš!