Sport

neviđane

Odličan početak škole boksa za djecu i rekreativnog boksa za odrasle na Pašmanu

Odličan početak škole boksa za djecu i rekreativnog boksa za odrasle na Pašmanu
Otok Pašman

Kondicijski trener i trener boksa Mario Milolov pokrenuo je Školu boksa za osnovnoškolce i srednjoškolce i Rekreativni boks za odrasle u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima

U razgovoru s trenerom Mariom saznali smo kako ova izvanredna inicijativa daje odlične rezultate.

– Zadovoljan sam odazivom, ima djece s oba otoka. Na treninzima ima 15-ak redovitih klinaca, što curica što dječaka. Neki klinci su jako zainteresirani za boks i to me veseli. Boks je jako zahtjevan i težak sport, stoga ga maksimalno prilagođavam njihovom uzrastu. Nema presinga ni vojničke discipline. To su djeca i već je veliki uspjeh što su u dvorani, a ne na cesti ili pred ekranom, pojašnjava Mario za portal Otok Pašman.

Na treninzima nema udaraca ni grubog kontakta između djece tako da roditelji nemaju razloga za brigu, a djeca kroz igru i zabavu uče osnove boksa i samoobrane.

– Klincima koji su manje zainteresirani za boks napravim treninge zanimljivim kako bi razvili naviku dolazaka na treninge i zavolili sportski stil života.

Polaznika Rekreativnog boksa za odrasle ima različite dobi, od 18 do 55 godina, tako da treninzi nisu preintenzivni.

– S odraslima sam također zadovoljan. Malo jače stisnem mlađe koji su željni jačeg treninga, ali prema većini sam blag. Ima ljudi sa zdravstvenim problemima i ozljedama i zbog njih naročito pazim na intenzitet treninga i odabir vježbi, pojašnjava trener.

Trening započinje s 15 minuta zagrijavanja, slijedi 25 minuta fokusera, boksačkih vreća te vježbi u parovima te za kraj 20 minuta vježbe snage i istezanja.

– Nedavno sam razdvojio žene i muškarce kako bi podigli kvalitetu treninga. Sa ženama radim dosta elemenata iz kickboxinga, funkcionalnih vježbi, vježbi s girjama, trx trakama i medicinkama, dok s muškima radim više specifičnih boksačkih vježbi i vježbi snage.

Mario ističe i osobno zadovoljstvo koje ga ispunjava prilikom rada i zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

– Bogu sam zahvalan što već 11 godina radim ovaj posao i što moj posao čini ljude sretnima. Hvala Općini Pašman i načelniku na povjerenju i pomoći, ravnatelju OŠ i našim dragim spremačicama Ivani, Jozici i Mariji zbog kojih je dvorana uvijek čista i mirisna.

Svi zainteresirani se za detaljnije informacije mogu javiti treneru Mariu na broj mobitela 0923454485, Facebook Boksački klub Pašman ili na mail boksackiklubpasman@gmail.com


Reci što misliš!