Sport

zadar dragonboat klub

Zadarske "zmajke" na 4. Euro kupu i 8. Međunarodnom DB festivalu u Beogradu

Zadarske
Serbian Dragon Boat Federation

Članice Zadar Dragonboat kluba predstavljale su nedavno Hrvatsku na 4. Euro kupu i 8. Međunarodnom DB festivalu koji je održan u Beogradu

- Prekrasna Ada ciganlija, 5 zemalja, puno ekipa u 8 kategorija i u dvije duljine utrka (200 m i 500 m)! Sve ekipe sa iskustvom; ženske posebno dosta mlađe i puno iskusnije i snažnije od Zmajki! Natjecale smo se oba događaja i uspješno stigle na cilj! Najvažnije od svega je što smo sa ponosom PREDSTAVILE NAŠU HRVATSKU na ovom debiju međunarodnog karaktera! Iako nismo osvojile medalje, osvojile smo SVA srca učesnika i gledalaca! Naša energija, radost i druženje su bili izvan svih kategorija! Naša timska himna je odzvanjala obalama Ade u kojoj su nam se pridružile i druge ekipe, osobito ekipa naših predivnih domaćina Beodragonsa (čija je ženska ekipa mješana kao naša). O njima ćemo posebno govoriti! Neki njihovi članovi su nam poklonili svoje medalje kao simbol dobrodošlice, prijateljstva, podrške i divljenja našoj ekipi! - podijelile su svoja iskustva na svojoj društvenoj mreži.

- Najupečatljivija je bila zadnja utrka ovog festivala, utrka “pink dama” kako su je domaćini nazvali! Uz sudjelovanje tri broda, od kojih je jedan bio pravi PINK DB sastavljen od veslačica iz Zadra (6) i Beograda (6), i dva druga broda – jedan naše Zmajke i drugi njihove Beodragaonsice! Utrka za povijest, obzirom da nije bila u programu niti je predviđena za dodjelu medalja, ali na naš nagovor, uprava je ipak odlučila da ovu revijalnu utrku održi - pojasnile su.


Reci što misliš!