Sport

Triatlon kluba Zadar

Održan peti triatlon na Dugom otoku

Održan peti triatlon na Dugom otoku
Triatlon kluba Zadar

Protekle nedjelje u organizaciji Triatlon kluba Zadar je na Dugom otoku održan peti Triathlon Long Island, natjecanje u srednje dugom triatlonu

Prvi puta start je bio u nedjelju zbog nepovoljnih vremenskih prilika koji su sve pomaknuli za jedan dan. Pokazalo se to kao odličan potez jer je nedjelja bila topla i sunčana. Sudjelovalo je više od 80 natjecatelja iz 8 europskih zemalja u pojedinačnoj i štafetnoj utrci. Član Triatlon kluba Zadar Josip Bugarija ponovio je uspjeh od prošle godine te je pobijedio na zahtjevnoj dionici. Uz to, popravio je svoj lanjski rezultat za više od 10 minuta. Dionicu od 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikla te 21 kilometar trčanja sa dosta uspona završio je za 4:40:55. Drugi je bio član Triatlon kluba Zrinski Martin Štefan s vremenom 4:44:42 dok je treći završio Michael Stroi iz Austrije.

e6e944614026b8d2baea875f5ae2bfbb.jpg?v=2U ženskoj konkurenciji slavila je Maja Urban s vremenom 5:07:40 ispred Micahele Wolf (5:33:19) i Tine Gorete iz Triatlon kluba Swibir (6:01:22). Članica Triatlon kluba Zadar Ana Miočić je zauzela odlično 7. mjesto u povratničkom nastupu na srednje dugom triatlonu. Zanimljivo je bilo i pratiti natjecanje štafeta kojih je ovaj puta startalo čak 14. Na kraju su uvjerljivi bili Hoky’s Angel on Vacation (Alenka Štefanac Udrih, Tomislav Mijatović, Horjan Zdenko) u vremenu 4:51:16 ispred 3C!kle (Antonio Omićević, Lovro Maslać, Matija Sedak) i štafete zanimljivog imena Triatlonci trče počasni krug (Marina Rajsman, Tin Karlović, Marin Ferić). I tu smo imali svoje predstavnike – već tradicionalna štafeta Long Island Ice Tea u nešto izmijenjenom sastavu (Hrvoje Baranović i Jurica Ropuš) zauzela je 9. mjesto. Treba napomenuti kako je Hrvoje odradio i plivački i biciklistički segment te je popravio svoje vrijeme u odnosu na prošlu godinu.

ebd13c98b1f5d93b09259db030674212.jpg?v=2Svi sudionici istaknuli su odličnu organizaciju i prekrasnu prirodu koja ih je pratila na cijeloj stazi. Jedinstvena lokacija starta utrke u uvali Sakarun koja je zasigurno jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj privukla je mnoge triatlonce na ovo događanje. Biciklistički segment sudionike je upoznao sa cijelim Dugim otokom pa su tako imali priliku proći od Božave, uz Brbinj, Luku, Žman, Zaglav do mjesta Sali. Završni dio uključio je prekrasnu lokaciju Parka prirode Telašćica gdje se trčalo do samog Slanog jezera i natrag u mjesto Sali u cilj. Na rivi u Salima publika je s velikim pljeskom ispratila sve natjecatelje, od prvog do posljednjeg.

Sama utrka uključivala je dosta volontera kako bi protekla što bolje i kako bi natjecatelji imali što manje briga oko logistike. Kako su start i cilj bili na dva kraja otoka koji su udaljeni više od 40 kilometara, najveći posao oko organizacije je bio transport natjecatelja i njihovih stvari u tranzicijske zone kao i osiguranje biciklističke dionice tokom trajanja događanja. Organizator utrke je Triatlon klub Zadar uz pomoć Općine Sali, Turističke zajednice Dugog otoka, Zadarske županije i Parka prirode Telašćica. Potrebno je zahvaliti i svim stanovnicima Dugog otoka koji su pokazali gostoljubivost i spremnost za domaćinstvo ovakvog sportskog događaja. Svi sudionici su istaknuli kako su uživali u prirodi te će se zasigurno vratiti i sljedeće godine.

Sve rezultate možete pogledati ovdje a više informacija o samom događaju možete pronaći i na službenoj Facebook stranici utrke. Triatlon klub Zadar zahvaljuje svim volonterima i sponzorima na podršci u provedbi ovog zahtjevnog događanja i vidimo se sljedeće godine u trećem vikendu rujna. Prijave će biti otvorene uskoro a svi vi koji bi željeli sudjelovati a mislite da niste spremni, javite nam se jer su otvoreni upisi za sve dobne kategorije. U nastavku pogledajte fotogaleriju i kratki video zapis sa nedjeljne utrke.


Reci što misliš!