Sport

#nogomet

Modrić: Očekuje nas teška utakmica protiv odlične ekipe

Modrić: Očekuje nas teška utakmica protiv odlične ekipe
Šime Zelić/ PIXSELL

Očekuje nas teška utakmica protiv odlične ekipe, kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na novinarskoj konferenciji podno zapadne tribine maksimirskog stadiona uoči sutrašnjeg ogleda (20.45 sati) Hrvatske i Danske u Ligi nacija.

"Njihova najveća snage je grupa. Imaju dobrih igrača, ali ponavljam njihova najveća snaga je njihovo zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati isto biti takvi", kazao je Modrič osvrnuvši se na činjenicu da Danci imaju dosta problema s ozljedama.

"Bez obzira na ozljede oni su i dalje odlična ekipa. Neće biti lakša zbog toga."

Modrić je istaknuo kako će put prema pobjedi biti igra koju su "Vatreni" pokazali u drugom poluvremenu utakmice u Kopenhagenu.

"Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako moramo igrati, putokaz, ako mislimo doći do pobjede."

Uoči zadnja dva kola "Vatreni" su drugi s dva bioda manje od Danske i imaju priliku izboriti plasman za završni turnir.

"Liga nacija nam nije išla u dobrom smjeru, nismo dobro krenuli niti ove godine porazom od Austrije. No, pokazali smo da smo odlična ekipa. Svaka utakmica za nas je važna bila to prijateljska ili Liga nacija. Zadnje tri smo odigrali jako dobro, bili smo kompaktni. Sada smo u prilici izboriti Final Four, želimo to iskoristiti. Bila bi to lijepa stvar za hrvatski nogomet. Ulog je veliki, neće biti lako, Danska je zadnjih godina jedna od najboljih europskih ekipa po rezultatima."

Veznjak Real Madrida je naglasio kako je amosfera u ekipi sjajna.

"To je jako važno, po meni krucijalno. Da nema pojedinačnih iskakanja, da nema nezadovoljnih. Moramo puhati svi u istom smjeru. Naravno niti to nije garancija, ali bez toga nema niti uspjeha. Svi imamo super odnos."

Modrić je istaknuo kako je sretan što reprezentacije ponovo igra u Zagrebu.

"Napokon igramo u Zagrebu nakon dugo vremena, očekujem dobar ambijent i dobar rezultat", kazao je.

"Najvažnije je da smo svi zdravi, nema većih problema. Lijepo se ponovo okupiti nakon lipnja. Atmosfera je dobra kao i uvijek. Dobro smo trenirali premda smo imali malo vremena."

Modrić se osvrnuo i na izjavu dr. Zorana Bahtijarević, dugogodišnjeg liječnika hrvatske nogometne reprezentacije, koji se oprostio od "Vatrenih". Omiljeni liječnik reprezentacije oprostio se na okupljanju za Dansku i Austriju, a u pismu je otkrio i do kada će Luka Modrić igrati za Hrvatsku. Prema njegovim tvrdnjama, Modrić će u dresu Vatrenih igrati sve do Europskog prvenstva u Njemačkoj 2024.

"Mogu samo ponovit, doktor je bio emotivan u svom govoru, neću mu ništa zamjeriti", kazao je Luka sa smiješkom.

"Nisam donio nikakvu odluku. Ima puno važnijih stvari. Ispred nas su dvije utakmice u Ligi nacija, pa svjetsko prvenstvo. Onda ćemo vidjeti, nakon razgovora s najbližima, izbornikom, savezom. Sada ne razmišljam tako daleko."

Modrić je za hrvatsku reprezentaciju sakupio rekordna 152 nastupa i postigao 22 gola.


Reci što misliš!