Sport

je li roster kompletiran?

Denis Pleslić: "Razgovarali smo sa svim zadarskim igračima ali nisu se uklapali u naš budžet"

Denis Pleslić:

Treći je dan kako su u trenažnom procesu košarkaši Zadra pod vodstvom trenera Danijela Jusupa i njegovih pomoćnika Tomislava Ružića i Tonija Dijana

Stipe Kuliš priključit će se naknadno. Za kondicijsku pripremu zadužen je Bernard Kotlar a medicinsku struku Mladen Srzentić, piše HRT Radio Zadar.

Je li roster prve momčadi kompletiran pitali smo sportskog direktora, Denisa Pleslića.

-To bi bilo to, još će se sljedeći tjedan tjedan priključiti Ivan Njegovan. Zadovoljni smo dečkima koje smo doveli. Vjerujem da ćemo biti konkurentni u ABA ligi isto kao i u hrvatskom prvenstvu te Kupu. Želja je da kroz cijeli trenažni sustav razvijamo naše mlade igrače i podignemo ih na jedan viši nivo.

Javnost je očekivala više zadarskih igrača u prvoj momčadi obzirom da je budžet u odnosu na prijašnje godine dosta smanjen.

- Razgovarali smo sa svima, međutim tržište je živi proces, svi oni imaju svoju cijenu. Nisu se uklapali u naš budžet i u to je to.

Dosta je novosti i u omladinskom pogonu, više tu nije voditelj Tihomir Bujan. Tko će biti treneri koji će biti zaduženi za rad s mlađim uzrastima.

- Juniore će voditi Roko Jurlina, kadete Marko Selin, pretkadete Rajko Vidaković, kondicijski trener je Mario Mandir a fizioterapeut Mladen Babić.

Dodao je Pleslić da će i dalje biti nastavljena suradnja s KK Jazine Arbanasi u kojima će se razvijati mladi igrači koji će sa seniorima Zadra odrađivati treninge a na dvojnu registraciju će nastupati za ovog člana Prve lige.


Reci što misliš!