Sport

od 29. lipnja do 2. srpnja

Započinje trodnevni Međunarodni skup Kineziologija u Europi

Započinje trodnevni Međunarodni skup Kineziologija u Europi

Utjecajni znanstvenici i sportski stručnjaci sudionici su okruglog stola koji nas očekuje u srijedu, 29. lipnja na otvaranju jubilarnog 30. izdanja međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Kineziologija u Europi.

Osam vrhunskih znalaca u zadarskom hotelu Kolovare podijelit će svoja bogata iskustva i znanje te posjetiteljima otkriti najnovija razmišljanja i zaključke o gorućoj temi „usklađivanje obaveza u sportu kategoriziranih sportaša s odgojno – obrazovnim procesom“.

U okruglom stolu sudjelovat će državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH Tomislav Paljak, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta RH Krešimir Šamija, glavni tajnik u Hrvatskom olimpijskom odboru Siniša Krajač, viša savjetnica za tjelesnu i zdravstvenu kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje Margita Lukas, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević, ravnatelj OŠ Smiljevac Bernard Kotlar, vrhunski igrač stolnog tenisa, višestruki sudionik Olimpijskih igara te osvajač brojnih međunarodnih medalja, kineziolog Zoran Primorac i europski prvak u sportskoj gimnastici, osvajač 3. mjesta na preči na Svjetskom prvenstvu, koji ima i svoj element u sportskoj gimnastici Marijo Možnik.

Međunarodni skup Kineziologija u Europi od 29. lipnja do 2. srpnja u Zadar dovodi više od 350 znanstvenika, nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, trenera, odgojitelja, kineziterapeuta i učitelja primarnog zdravstvenog obrazovanja.

Svi oni iznijet će svoja najnovija razmišljanja i iskustva te donijeti nove zaključke kada je u pitanju goreća tema „izazovi i promjena“ u svijetu sporta te nedostatna, a prijeko potrebna veća razina provođenja tjelesne aktivnosti u školama.

Brojni strani i domaći uglednici na ovom prijeko potrebnom skupu predstavit će razmišljanja koja otvaraju put boljoj i zdravijoj budućnosti naše djece i svih nas. Uz zanimljiva predavanja održat će se i brojne radionice poput nogometa i plesa te različiti sportski sadržaji.

Ovaj stručni skup Kineziologija u Europi održava se u organizaciji Hrvatskog kineziološkog saveza, a suorganizatori su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Studij Kineziologije - FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru, Agencija za odgoj i obrazovanje RH, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Športska zajednica Grada Zadra, Sportski savez Grada Zagreba, Hrvatski olimpijski odbor, International Association of Sport Kinetics (IASK).

Pokrovitelji skupa su Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Ministarstvo turizma i sporta RH, akademija odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske, Hrvatski olimpijski odbor te Međunarodna federacija tjelesne edukacije i sporta FIEPS. Domaćin je Grad Zadar.


Reci što misliš!